“Omnicanalitat”, una estratègia comercial imprescindible

L’experiència de compra ja no es limita a les botigues físiques. Cada cop més, fem les nostres adquisicions de forma indistinta entre botigues físiques i online. I ho fem segons ens convingui més. Fet i fet, són experiències compatibles i fins i tot complementàries. Un canal influeix en l’altre, ja que es pot començar l’experiència online a la web d’eComerç de la botiga, o a les seves xarxes socials, i acabar comprant a la botiga física o a l’inrevés, per acabar comprant des del sofà de casa a través del web.

Davant d’aquest fenomen que cada dia guanya més importància, és imprescindible apostar per “l’omnicanalitat. És el mitjà per arribar al nostre client online i offline, de forma coordinada i conjunta, per oferir-li les mateixes experiències en tots els entorns.

Una de les primeres accions a realitzar és treballar el posicionament, tot construint marca en les xarxes socials. Facebook, Twitter, Instagram… poden ser excel·lents canals per anar creant marca i tenir la visibilitat necessària per influir sobre el futur client quan està decidint si compra o no, el que compra o a quin establiment vol anar. Paral·lelament, el web del comerç s’ha de posicionar en els cercadors per a que pugui ser vist i trobat pels nostres potencials clients. Recordeu que s’ha de ser visible davant els 1.500 milions altres websites que existeixen al món.

En una segona fase, quan els possibles clients ja saben quin producte volen consumir, s’ha de construir una web d’eComerç perquè puguin decidir si volen consumir online o offline, amb diferents opcions de lliurament:  a casa, a una de les botigues, o en algun punt de recollida. No podem oblidar mai que una botiga online és com qualsevol altre negoci i que ha d’oferir els mateixos serveis que l’offline.

El fet de comprar a la botiga física o a l’online dependrà sobretot de la conveniència del client, tot i que el que és evident, és que dos canals ofereixen moltes més possibilitats que no pas un de sol. Disposar d’aquests canals de venda és un gran benefici per a l’empresa. El fet de només tenir una botiga física sense eComerç portarà, amb el temps, a perdre clients offline, quan, per simple conveniència acabaran comprant a la nostra competència online.

Nosaltres et podem ajudar a definir la teva estratègia!

2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s