Indexació mobile-first de Google arrenca ja!

Google ha anunciat en un comunicat, l’inici de la indexació de les pàgines webs “mobile-first”, un any i mig després d’experimentacions i proves amb el sistema. Per evitar sorpreses amb el posicionament de les nostres pàgines web, s’ha de tenir molt clar què és això de la indexació “mobile-first”.

Google precisa que «continuarem tenint un sol índex per determinar els resultats de les recerques. No tenim un índex mobile-first diferent del nostre índex principal. Històricament utilitzàvem la versió desktop de les pàgines web per indexar; a partir d’ara, la versió mòbil serà, cada vegada més, l’emprada». Concretament, Google tindrà més tendència a explorar la vostra versió mòbil de la vostra web per indexar-la, en detriment de la versió desktop.

Google avisarà els Webmasters

Com saber si el vostre web ja s’indexa pel mobile-first? Google us avisarà mitjançant la Search Console. Hauríeu de constatar un increment del “crawl” del Googlebot per smartphones. En els resultats de les cerques als buscadors, serà el contingut de les pàgines mòbils que estarà indexat i que serà proposat com a resultat.

Google realitza algunes precisions sobre el tema:

  • La versió AMP no serà utilitzada per la indexació, privilegiarà la “versió clàssica” de les pàgines mòbils.
  • Mobile-first modifica l’exploració dels continguts, no la classificació d’aquests.
  • Els websites que tindran un impacte important, són els que ofereixin continguts diferents entre mòbil i desktop, no els que tenen contingut similar o igual.
  • Si el vostre website és únicament per desktop, sense versió mòbil, no cal agafar un atac de pànic, Google continuarà indexant, Però…
  • Google us anima a desenvolupar el contingut “mobile friendly” per obtenir millors resultats en els dispositius smartphones.

Si el vostre website és responsive, i no amagueu contingut en mòbil, no cal preocupar-se. En tot cas, podeu mirar de testejar la qualitat de les vostres pàgines web per a dispositius mòbils en aquest enllaç: https://search.google.com/test/mobile-friendly . També podeu contactar-nos per analitzar el tema i definir conjuntament una estratègia per continuar indexats correctament a Google.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s