Votar a favor o en contra d’un comentari: propera funcionalitat de Facebook?

Les “Fake News”, la fuita massiva de dades i els dubtes sobre el seu funcionament han portat a Facebook a una crisi de credibilitat entre els usuaris. La direcció del gegant de les xarxes socials està intentant solucionar aquests problemes, reconnectant amb els seus orígens, intentant oferir als seus més de 1.500 milions d’usuaris una experiència més personal i interactiva.

És per això, que des del mes de febrer passat,  ha estat provant de manera limitada una nova funcionalitat: la capacitat de valorar positivament “UpVote” o negativament “DownVote”- de manera anònima- comentaris en publicacions que es fan en les pàgines. L’objectiu d’aquesta nova funció és- segons Facebook- millorar la qualitat del debat a la plataforma i assenyalar els comentaris desplaçats, inapropiats o directament enganyosos.

Segons les darreres informacions- a la vista dels resultats de la prova- Facebook està implementant aquesta funcionalitat a usuaris de Nova-Zelanda, Australia i dels Estats-Units.

Si l’“UpVote” implica una aprovació del comentari, el “DownVote”, a més de marcar la desaprovació, afegeix la possibilitat de denunciar el comentari segons diverses categories: ofensiu, violent, enganyós o inapropiat entre moltes altres.

Amb el botó “DownVote”, Facebook es posa en gran mesura en mans dels seus usuaris. Segons Facebook, aquesta és una funció que no afectarà la qualificació del comentari, publicació o pàgina. Està únicament dissenyat com a forma d’enviar comentaris (feedback) a Facebook, i no hi haurà cap comptador públic visible de quants vots negatius es fan a un comentari. En canvi sí que hi haurà un comptador pels “UpVote”.

Tingueu en compte que el botó “DownVote” només apareix a les publicacions públiques de les pàgines de Facebook, i no a les publicacions de grups, personalitats públiques o als perfils d’usuari.

El botó “DownVote” està vinculat amb el recent impuls de Facebook de millorar el benestar dels seus usuaris, prioritzant el contingut de notícies que generin interaccions significatives en comptes de la navegació passiva. Facebook ja classifica comentaris per rellevància en funció de les nostres preferències i de les respostes que els donem. Però el botó “DownVote” podria permetre a Facebook, a més, mantenir-lo al corrent si els objectius es fan més forts en una publicació, o si la discussió es torna violenta, tempestuosa o negativa. Al capdavall, això permetrà a Facebook controlar encara més el tipus de comentaris i discussions que tenen lloc a la seva xarxa, identificar els difusors de noticies falses, trolls i spammers.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s