Arriben els Bookmarks de Twitter

Twitter Bookmark

Segurament per a molts de vosaltres, Twitter no és la xarxa que trieu en primer lloc per compartir una selfie, un moment important de la vostra vida o deixar escrit un missatge que perduri en el temps. En canvi, la plataforma de microblogging és una eina increïble per informar-nos del que passa al món en qualsevol moment. I en un moment en què Facebook ha decidit publicar menys notícies de pàgines per promocionar més publicacions d’amics, Twitter segurament s’ha convertit en una eina encara més rellevant per mantenir-nos al dia de què passa.

El que no deixava de ser sorprenent és que aquesta plataforma no oferia, fins ara,  cap forma pròpia de guardar tuits per poder veure’ls o utilitzar més tard. Com a resultat, els usuaris havien de confiar en eines de tercers com Pocket.

La bona notícia és que fa pocs dies, Twitter ha llançat finalment els seus propis marcadors (o “bookmarks”). Feia ja un any que se’n parlava i, a diferència dels “M’agrada”, permeten mantenir els tuits marcats en mode privat, i no només per als tuits, sinó també per a les respostes. Per consultar els teus marcadors, només has d’anar a la nova secció  ubicada al teu perfil.

Malauradament, a hores d’ara, la funció només està disponible a Twitter Lite, tant en la versió d’Android com a la versió per a iOS. Per ara encara no hi ha “Bookmarks” per a la versió web de Twitter ni per a la versió full de Twitter a Android i iOS.

Screen Shot Twitter Account
Screen Shot Twitter Account

Guardar un tuit és molt senzill, només heu de prémer la icona de compartició i seleccionar bookmark.

De fet, la plataforma aprofita la posada en marxa del bookmark per llançar dues altres funcions. La primera, permet compartir un tuit com a DM (missatge privat) i la segona,  permet compartir-lo en un altre lloc. Jesar Shah, director de producte de Twitter, ho explicava així: “Com que consolidem totes les accions compartides en un únic lloc, és més fàcil guardar-les i compartir-les de forma privada o pública, tant al moment com més tard”.

En els darrers mesos, Twitter ha estat molt actiu afegint  funcionalitats noves a la seva xarxa, com fer un fil twitter, els moments i poder fer tuits de 280 caràcters. Algunes d’elles han funcionat millor que d’altres, però la companyia s’esforça a ser activa i seduir a més públic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s