Tuits de 280 caràcters

Arriba una nova revolució a Twitter. Alguns dels usuaris de la plataforma ja han pogut fer servir els missatges de 280 caràcters. Uns tuits que es preveu que arribin cada cop a més gent i d’aquesta manera trencar el límit de 140 caràcters que van imposar els seus creadors, a l’inici de la plataforma de microblogging.

El seu CEO, Jack Dorsey, explica que aquest límit es va posar per ser diferents dels SMS que existien i que eren de 160 caràcters. 140 va ser aleshores una forma de diferenciar el servei de Twitter davant del seu màxim competidor i que dominava el mercat amb milions de missatges diaris.

Però al cap dels anys, i arran de l’aparició de noves xarxes i de la gairebé desaparició dels SMS, Twitter s’ha replantejat aquest postulat. El primer argument que els ha fet canviar d’opinió és que en certs idiomes poder expressar una idea, un pensament o una opinió en 140 caràcters pot ser complicat. En aquest sentit Twitter reconeix en el seu blog, que en català, castellà, francès, anglès i portuguès és molt més complicat que en japonès, xinès o coreà on els ideogrames dels seus alfabets contenen molta més informació que els caràcters llatins. Per no parlar dels tuits alemanys on, de vegades quatre paraules ja sobrepassen el límit permès. L’estudi de l’ús de Twitter fet en aquests idiomes demostra que només el 0,4% dels tuits esgoten els 140 caràcters vers el 9% que ho fa en anglès, per exemple.

Twitter es mostra confiat en l’impacte positiu d’aquest canvi en la xarxa, però ha decidit de no anar massa ràpid, ja que molt usuaris estan profundament arrelats amb l’actual límit de 140 caràcters.

Tot i aquest canvi en els costums tuitaires, Twitter espera seduir a molts nous usuaris i generar més activitat -si pot ser comercial molt millor-, ja que la situació de la companyia és molt delicada al no poder trobar un model econòmic per comercialitzar la seva audiència.

I a tu, t’agrada aquesta nova revolució?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s