711 milions de e-mails objectiu d’un malware: els teus?

Un investigador, en seguretat dels Països Baixos, ha descobert un catàleg de 711 milions de comptes d’e-mails robats, associat a un robot “spammer”. L’spam és una de les xacres més importants d’internet, que fa que rebem cada dia nombroses publicitats no desitjades de productes o serveis. Com també ho és el phishing que ens envia  e-mails per enganyar-nos i recuperar contrasenyes dels nostres comptes, o bé estafar-nos. Són els principis utilitzats per aquest robot anomenat Onliner Spambot, que envia un malware, o programari maliciós, anomenat “Ursnif” que li ha permès recopilar encara més informació dels comptes que ha infectat i així poder enviar encara més spam.

Com saber si n’estic afectat?

Un especialista en ciberseguretat, Troy Hunt, ha creat un website “Have I been pwned!”, on si hi introdueixes la teva adreça e-mail i t’informa de les dades que poden estar compromeses o si tens cap problema. Aquesta web està posada al dia cada vegada que detecten un robatori de dades.

En el servidor Onliner Spambot, també es va detectar un fitxer de text amb milions de contrassenyes. Sigueu prudents i si el vostre e-mail està compromès, agafeu les mesures pertinents i canvieu, com a mínim, la vostra contrassenya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s