L’estratègia O2O (Online to Offline) o com el digital pot contribuir a augmentar la visibilitat de les botigues físiques

Proximitat! En un context de teletreball i de distància física imposada per les restriccions de salut, la proximitat s’ha convertit en la paraula clau. Des del primer tancament de l’any passat, hem observat un augment notable de les cerques a botigues i botigues de conveniència i de comerç local. Al mateix temps, l’adopció d’estratègies i l’ús de les eines digitals s’accelera: el 87% dels compradors fan investigacions online abans d’anar a la botiga a comprar. Recopilen informació dels productes o serveis mitjançant diferents tipus de continguts ja siguin articles, vídeos, recomanacions o comentari.

Per a les marques, reconciliar aquests dos mons (online i offline) representa el Sant Grial. Com explicavem al 2018 en aquest mateix blog, L’“Omnicanalitat”, una estratègia comercial imprescindible, ens hem de preocupar,  ara més que mai, d’implantar i optimitzar estratègies omnicanals. Les experiències de compra estan fragmentades en diferents etapes que sovint s’inicien per canals digitals i es finalitzen offline. 

Hem vist l’evolució de molts gerents de màrqueting que han anat passant gradualment des del control basat en clics,  a la gestió i  l’anàlisi de les visites al lloc web, a posteriorment la gestió de clients principals i finalment a les visites a les botigues. Però no oblidem en cap cas l’objectiu final, que hem de mesurar si o si, són les vendes a la botiga tant a la online com la física. 

Noves formes de drive-to-store

Amb la limitació dels desplaçaments a les botigues, el paper de les mateixes ha evolucionat, sacsejat per la pandèmia. Les botigues s’han reinventat temporalment, passant del protagonisme total en l’experiència de compra a ser una extensió de les experiències de marques digitals. Hem pogut comprovar com s’han multiplicat els ponts entre els punts de venda offline i online.

Tanmateix, aquests enllaços encara es poden millorar: mentre que el 68% de les marques ara ofereixen l’opció de lliurament “clic & collect”, moltes menys permeten “retornar a la botiga la mercaderia” o altres opcions interessants combinades entre online i offline.

En aquest sentit, el nostre consell és senzill: el lloc web permet ara a les empreses oferir una experiència de compra perfecta i omnicanal de principi a fi. No deixis passar el tren.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s