En la dark web, el teu compte Facebook val 75$

Segons un treball d’investigació de Privacy Affairs dels preus practicats en la Dark Web, les nostres dades financeres i els  nostres comptes de xarxes socials tenen més valor pels pirates que per nosaltres.

En la Dark web es pot vendre i comprar qualsevol cosa i els investigadors de la companyia es van interessar en els documents amb dades d’usuaris i persones identificades, i els preus que costaven. Les seves conclusions s’han publicat en el document Dark Web Price Index.

Molt sovint podem pensar que, pobres de nosaltres no interessem a ningú i que ningú ens pot robar la nostra identitat. Però com més del 56% de la població mundial està en les xarxes socials -Dades de We Are Social, Gener 2021- i més del 70% disposa d’una targeta de crèdit, les nostres dades són una llaminadura per als pirates i es troben disponibles en el mercat negre.

Les targetes de crèdit valen menys que els comptes de xarxes socials

L’informe ens explica que, de mitjana, un compte Facebook val 75$, contra 55,45$ per un Instagram i 49$ per un usuari de Twitter.

Però qui disposa d’un compte Gmail té una “pepita” de 155$, segurament perquè deu ser més difícil aconseguir hackejar-lo.

La tarifa per les targetes de crèdit comença a només 12$, però una Mastercard clonada amb codi PIN es pot negociar fins als 15$.

També podeu comprar identificants bancaris on line per 100$. 

Els preus baixos d’aquestes informacions personals significa que les nostres credencials en les xarxes socials i les nostres dades financeres tenen més valor per nosaltres que pels pirates. Però totes aquestes dades poden ser utilitzades en el marc d’activitats fraudulentes d’usurpació d’identitat, hem de ser conscients que ens hem de protegir i molt.

Com pirategen els nostres comptes OnLine?

Un dels principals mètodes és la feblesa de molts passwords que els permeten de crackejar-los molt fàcilment. Un estudi de NordPass indica que menys de la meitat de les persones enquestades fan servir passwords únics pels seus emails, i només un 35% crea passwords únics per les seves xarxes socials. 

Els punts d’accés WiFi, són molt pràctics pels nostres viatges i desplaçaments, però molts hackers utilitzen connexions públiques no protegides per espiar els aparells i robar les dades personals dels usuaris, identificadors i passwords. Per aquest motiu és millor utilitzar la 4/5G dels mòbils per connectar els dispositius a Internet que les WiFi públiques en els desplaçaments.

El phishing és un altre mètode molt estès per mirar de de fer-vos donar les vostres dades. Els scammers contacten les víctimes potencials, per email,  simulant ser representants d’empreses conegudes per guanyar-se la seva confiança, amb promocions o altres subterfugis, i invitar-los a connectar el seu compte per activar o modificar alguna cosa. El link que va associat al correu electrònic dirigeix a les víctimes cap a una web falsa que té l’aparença de la real, però que en realitat està controlada pels pirates i que els permet apropiar-se dels identificants i dels passwords de les persones que cauen en el parany.

En tots aquests casos cal ser sempre molt prudent i vigilar molt qui demana que, i no informar de varis identificants vostres a qualsevol persona que ho sol·liciti.

Si teniu un Facebook, un Instagram, un twitter i un compte de Gmail, valeu més de 300$.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s