Whatsapp cedeix! Si no accepteu les seves condicions el 15 de maig, no us passarà res

La missatgeria de WhatsApp acaba de confirmar el fet inimaginable. El 15 de maig, ja no teniu res a témer si no signeu la nova política de dades personals. La nova política de privadesa s’havia d’aprovar abans d’aquesta fatídica data, però WhatsApp ha tornat a cedir. Una veritable admissió de debilitat.

La notícia es va començar a difondre per Twitter fa unes hores, després d’un primer tuit de The Press Trust of India. Sigui el tancament de comptes o la restricció de funcions, Whatsapp ha eliminat totes les mesures de pressió sobre els usuaris que no signin el seu nou contracte.

Un portaveu de WhatsApp ho ha acabat de confirmar en una publicació al seu blog. Hi podem llegir: “Encara podreu acceptar actualitzacions després del 15 de maig. […] Per a aquells que encara no hagin tingut l’oportunitat de fer-ho, els seus comptes no se suprimiran i no perdran la seva funcionalitat el 15 de maig. Seguirem proporcionant recordatoris a aquests usuaris a WhatsApp en les properes setmanes”.

Les darreres setmanes, finalment, WhatsApp va descartar la idea d’una supressió completa dels comptes, però l’aplicació va explicar aleshores que els seus usuaris ja no podrien escriure ni rebre missatges.

És la segona vegada que WhatsApp amplia el termini. Al gener, la missatgeria va ajornar del 8 de febrer al 15 de maig el període de temps durant el qual els usuaris podien signar les noves polítiques. “Sabem que hi ha hagut confusió i desinformació sobre aquesta actualització i volem ajudar a tothom a entendre els nostres principis i els fets”, va dir el seu equip aleshores.

No obstant això, el context sembla molt diferent entre aquests dos episodis. En els darrers dies, WhatsApp s’havia mostrat molt cofoi d’haver aconseguit fer complir un gran nombre d’usuaris (cal dir que la pressió era forta), cosa que podria explicar per què ara es permet aprofitar aquest anunci mediàtic.

El seu nombre d’usuaris va pujar fins a 3,455 milions d’usuaris actius mensuals el 31 de març de 2021, quan en tenien 3,300 milions el 31 de desembre i de 3,210 milions el 30 de setembre. L’èxode de centenars de milers de persones cap a alternatives a WhatsApp com Signal i Telegram sembla confirmar que aquests mateixos usuaris no han esborrat WhatsApp. El seu nombre d’usuaris continua creixent.

“Hem passat els darrers mesos proporcionant més informació sobre la nostra actualització a usuaris de tot el món”, va dir el portaveu de WhatsApp. “Mentrestant, la majoria de les persones que la van rebre han acceptat l’actualització i WhatsApp continua creixent”, va afegir. En deixar anar llast, WhatsApp aconsegueix desviar-se una mica de la seva rígida postura que va adoptar des del febrer.

Condicions Whatsapp

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s