Ambaixadors vs Influenciadors

Ambaixadors vs Influenciadors

Ambaixadors vs InfluenciadorsAmb les xarxes socials, el poder per crear opinió a l’entorn d’una marca o un producte s’ha posat a l’abast de tothom. Així,  han aparegut nous tipus d’usuaris de les xarxes que es posen a disposició o són utilitzats per les firmes comercials en tant que influenciadors o bé, com ambaixadors de la marca. Per definir una bona estratègia de comunicació a la xarxa és important conèixer les diferències entre aquests dos perfils i determinar qui pot ser més valuós a llarg termini per la teva empresa.

Un influenciador és -generalment- una persona respectada en el seu àmbit d’activitat, que té una audiència important i que pot parlar d’una marca o d’un producte gràcies a una retribució dinerària. Tots hem sentit a parlar dels bloggers de moda, de viatges, d’electrònica o de vehicles, així com d’Instagramers que promocionen destinacions diverses a través de les seves fotos. Si fins fa poc temps aquests havien de tenir els seus espais en mitjans de comunicació de masses com la televisió, la ràdio o els diaris, avui molts han traslladat la seva activitat a la xarxa i  només hi tenen activitat allí.

Un ambaixador d’una marca és un client molt satisfet que sent una gran complicitat amb l’empresa i que està disposat a recomanar-la sense necessitat de cobrar ni un sol cèntim per aquest motiu. Segur que tots tenim exemples en el món 1.0 d’amics o coneguts que parlen amb passió del dispositius d’una marca d’ordenadors, de mòbils o tauletes, o d’una marca de cotxes en particular, i així mils d’exemples. El seu àmbit d’actuació és la seva xarxa de contactes i amics, i aquesta influència està repartida entre el món online i offline.

La diferència essencial entre els dos perfils és la lleialtat: Un ambaixador de marca és el més fidel i valuós client d’una marca. Pot incidir molt més en la decisió de compra, en funció de la seva experiència, les ganes d’ajudar als altres i la passió que transmetrà. I si la teva empresa el sap cuidar pot ser un partner de molt recorregut que pot inscriure’s en una estratègia a llarg termini de promoció. Sens dubte, qualsevol promoció guanyarà eficàcia si són els ambaixadors, els grans apassionats, qui en formen part.

Els influenciadors funcionen com mercenaris que negociaran els seus serveis al millor postor. Poden representar, molt sovint, un altaveu més important i poden ser més eficaços per obtenir resultats a curt termini, però també tenen les seves prioritats i no sempre s’adaptaran fàcilment a les de l’empresa que el vol contractar. Per un altre costat la professionalitat dels influenciadors, permetrà disposar de contingut de qualitat per poder compartir en les xarxes.

A tu et toca triar entre un cotxe potent de curt recorregut o un vehicle en el qual saps que hi podràs confiar en el temps. El món online, et permet fer la tria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s