Xarxes socials en horari d’oficina

Jack Bauer administran les xarxes socialsLes xarxes socials són canals de comunicació oberts les 24h els 365 dies de l’any. No cal viure a ritme de Jack Bauer per gestionar-les, respondre els missatges i  les mencions rebudes, però tampoc es poden administrar únicament durant els horaris d’oficina de 9h a 13h i de 15h a 19h, de dilluns a divendres.

Quan decidim obrir un canal social pel nostre negoci, esdeveniment, associació o empresa hem de ser conscients que aquest és un nou canal de comunicació que ha de ser administrat més enllà de l’horari laboral habitual, i també durant les vacances i els festius.

Massa sovint es troben canals abandonats durant els caps de setmana, i en els quals s’hi poden trobar comentaris i mencions crítiques amb els serveis, sense que ningú els respongui o els moderi. Si a més de tenir una crisi en la nostra activitat principal, no comuniquem de forma adequada en les xarxes, el problema s’agreuja considerablement. Aquests missatges sense resposta no contribueixen a millorar la nostra reputació online.

També en alguns casos assistim al tancament parcial o total dels canals de comunicació durant els caps de setmana i les vacances dels dinamitzadors. No és- en cap cas -una solució acceptable: És com si durant uns dies o unes setmanes la nostra botiga a peu de carrer quedés completament buida, amb el seu aspecte brut d’obra com quan ens van entregar les claus. Aquest fet genera dubtes sobre la continuïtat del negoci. Han fet fallida? Han tancat definitivament? Quines altres empreses poden donar-nos aquests serveis o productes?

Les nostres xarxes socials, la nostra web o el nostre blog són els nostres aparadors en el món 2.0, i també, cada dia més, canals d’atenció als clients. Projecten la nostra imatge de forma global i són emprades pels nostres clients amb regularitat cada vegada més sovint. Perquè no suposi un greu perjudici pel negoci cal organitzar-nos per ser-hi presents en tot moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s