Objectes Socials a Internet

internet thingsL’any 2014 serà segurament l’any de l’Internet dels objectes. Cada dia tenim més objectes connectats a la xarxa que interactuen amb nosaltres i han de facilitar-nos informació rellevant per millorar el nostre dia a dia. L’Internet dels objectes obre un camp d’aplicacions molt ampli que permet imaginar noves interaccions en diferents àmbits.

Aquests objectes poden ser classificats en diferents categories: Wereables, Casa, Utilitaris, Cotxe, Jocs,…

En els Wereables podem incloure tots els objectes connectats que podem dur a sobre com rellotges, braçalets, ulleres, roba,… Entre el nombre creixent d’objectes podem destacar evidentment les Google Glasses, o els rellotges tipus Samsung Galaxy Gear que ens permeten d’interactuar a Internet amb aplicacions d’ús quotidià com el correu electrònic o els buscadors, o fins i tot atendre trucades. També els braçalets de fitness que ens permeten enregistrar una sèrie de dades i compartir-les en diferents apps molt sovint lligades a dispositius smartphones.

En els objectes connectats a casa, a part dels televisors SmartTv que vàrem comentar en articles anteriors, trobem molts dispositius de domòtica, que ens permeten d’administrar a distància els llums, la temperatura, les persianes i cada vegada, més electrodomèstics. Ens acostem -pas a pas- a la visió que va proposar Ericsson l’any 2011  a The Social Web of Things.

Pel que fa als utilitaris, són diversos i amb diverses aplicacions. Generalment permeten determinar amb l’ajuda d’etiquetes (Beacons) la posició d’objectes o bé els recorreguts efectuats com per exemple Tile que ens permet de trobar en tot moment la posició dels objectes que incorporin aquestes etiquetes. O bé Estimote que ens permet de posicionar-nos de forma més precisa i de realitzar una posició més detallada ii proporcionar-nos més informacions si ho desitgem.

Finalment no ens podem oblidar dels ordinadors de butxaca smartphones, que de manera accessòria ens permeten telefonar, però també enviar mails, gestionar l’agenda, navegar per Internet i una multitud d’aplicacions més. I és que fins i tot amb una apps com Alpify , un telèfon pot ser també una eina per avisar als cossos de salvament en cas de patir un problema en llocs solitaris.

Cada dia vivim en un món més connectat, on els objectes també comparteixen informació mitjançant Internet i les xarxes socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s