La televisió social

Televisió SocialLa manera de veure televisió està canviant radicalment amb el concepte de segona pantalla. Una nova realitat que estan integrant a marxes forçades tots els nous programes i les retransmissions en directe, especialment les esportives. Però que és la segona pantalla? És una extensió de la pròpia retransmissió o de l’emissió sigui directament a través les xarxes socials com Twitter o utilitzant una web o una app en que els espectadors poden interactuar mitjançant les xarxes socials, trobar informacions exclusives com estadístiques, o veure vídeos no emesos en el directe.

Tot aquest nou contingut està evidentment pensat per ser compartit, per provocar la interacció i en definitiva incrementar l’audiencia i els ingressos publicitaris. S’estima que un programa amb segona pantalla guanya una mitjana d’un 15-20% d’audiencia sobre un programa tradicional. I és que el potencial és enorme. Al 2012, segons diversos estudis fets al Regne-Unit i als USA, entre un 75 i un 80% dels espectadors estaven utilitzant dispositius conectats mentre veien la tele, siguin smartphones/tablets (50%) , laptops/PC (34%) o les noves smartTVs (16%) que ja ho incorporen directament. Un percentatge que segurament encara s’incrementarà en el futur a mesura que la programació televisiva vagi incorporant el concepte. Fins i tot s’està invertint el concepte, ja que 12% dels espectadors diuen que posen un programa a la televisió seguint el que es diu a les xarxes socials.

Aquest canvi està provocant també que els anunciants i les empreses de mesura d’audiencia hagin començat a incorporar nous indicadors com el nombre de tweets durant una emissió o els visionats en una web o una app com a mesura d’audiencia d’una emissió, una serie o un esdeveniment esportiu. Avui en dia ja no es pot pensar la televisió com s’havia fet fins ara, i la integració de les xarxes amb la segona pantalla és un primer canvi que ens està portant la revolució digital, però no és l’últim… en parlarem en un proper post.

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s