Revolució del Social Media en les empreses

SEOEn aquests darrers 3 anys, dins de l’empresa s’ha passat de pensar que el social media era una cosa que utilitzaven diferents internautes “geeks”, a ser una peça important dins de l’estratègia de l’empresa. Ara les xarxes socials són el termòmetre de les empreses, per saber com són les seves accions percebudes pels seus clients, a més a més d’informar de la seva activitat als seus clients. També permeten a les companyies viure històries amb els seus fans.

Algunes de les tendències que van aparèixer, s’han transformat en realitat, el marketing i les noticies en temps real, el content curation per compartir informacions interessants en un món de sobre informació, i l’anàlisi de grans volums de dades anomenat Big Data per determinar noves tendències dels clients.

Cada dia, el posicionament en els buscadors (SEO) és més important per les empreses, i aquest depèn cada vegada més del social media (nombre de comparticions, comentaris realitzats,…). S’està fusionant el SEO i el social media, i això implica que s’ha de fer un contingut interessant, renovar-lo periòdicament. Els algoritmes dels cercadors cada dia donen més pes a les comparticions i a les interaccions en les diferents xarxes. Com explica  Matt Cutts en el seu blog. Els canvis en l’algoritme Penguin 2.0, de google, estaran en funcionament segurament aquest estiu.

Aquest nous paradigmes, necessiten d’equips professionals que s’ocupin de les xarxes socials, interactuant transversalment amb tots els departaments de l’empresa i no tan sols amb el departament de marketing. El social media, és un factor clau en les estratègies de qualsevol companyia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s