Planificar les vacances en un click

Glubs!: Smartphone sumergibleEn l’article anterior -“Oportunitats d’estiu”- comentàvem que molts ens connectem a llocs especialitzats en viatges com Booking, Tripadvisor o Airbnb per planificar les vacances.

És obvi que els costums i mitjans han canviat molt; i actualnment no només fem servir serveis i llocs web del sector turístic per organitzar-nos sinò que també portem a sobre el nostre smartphone o tauleta plens d’aplicacions per ajudar-nos abans, durant i després dels desitjats dies de descans.

Són moltes les aplicacions disponibles per a les dues plataformes més utilitzades, iOS i Android, que ens poden donar un cop de mà sigui quina sigui la situació, sempre i quan disposem de cobertura de wifi o 3G/4G, ja que la majoria d’apps necessiten connexió a internet per aconseguir la informació que volem consultar. Precisament existeixen aplicacions i llocs web on podem informar-nos a priori de les zones i serveis de wifi gratuït; un exemple seria el Free Zone Escáner Wifi Gratis per a Android o el  Wi-Fi Finder per iOS (també disponible per Android).

Altres tipus d’ajuts en vacances són les de control de despesa (quilometratge, tiquets de dinars, factures d’hotels, etc.) per no endur-nos una sorpresa a la tornada. Per a aquestes funcions ens ajuda Expensify, tot i que tenim altres instruments útils, com ara serveis de GPS per  aorientar-nos com pot ser el famòs Waze, guies de línies metro de molts països gràcies a aMetro (i amb la possibilitat de mapes offline), o fins i tot aplicacions que ens ajuden a comunicar-nos amb països del qual no dominem l’idioma, traduïnt les nostres paraules, com és el cas de Vocre (iOS i Android) o Tourist: language learn & speak.

Les clàssiques guies de viatge continuen vigents gràcies als nous serveis on-line que oferten, com és el cas de Lonely Planet (en versió app o e-book), Minube, o TouristEye, que ens ajuden a fer una planificació global del nostre viatge (trobar restaurants, reservar hotels i bitllets d’avió, cotxes de lloguer, etc), o fer reserves de tots aquests serveis, a més de poder consultar l’estat dels vols a través de  Kayak.

No hem d’oblidar les aplicacions de recomanacions dels usuaris com poden ser l’arxiconegut Foursquare, Foodspotting, Aroundme, Yelp i com no, Tripadvisor i Booking.com.

Així doncs, amb tot el que necessitem al nostre dispositiu, com si d’una navalla suïssa es tractès, ja podem marxar tranquils a disfrutar del sol, el mar o la muntanya.

I com no, l’equip de Digui us desitgem unes fantàstiques vacances. Per cert, els smartphones no acostumen a ser sumergibles. Malauradament ho hem pogut comprovar de forma accidental fa una estona…Glubs!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s