Oportunitats d’estiu

Xarxes socials al estiuTot i que el temps no acompanya massa, ja som a l’estiu! És el moment on més ens connectem a llocs especialitzats com Booking, Tripadvisor o Airbnb per intentar planificar les vacances. També és un moment en què es constata una disminució notable de l’activitat a les xarxes socials, com ens mostren les analítiques any rere any. Els internautes prefereixen les activitats a l’aire lliure com la platja, la muntanya i les visites de llocs turístics. Això es tradueix en una reducció del 20% de l’activitat a Internet durant els mesos de juliol i agost.

Les grans marques i el grans actors del món online també redueixen sensiblement la seva activitat, però creiem que aquesta no és una bona estratègia. I és que l’estiu és un moment ple d’oportunitats per reforçar els lligams amb la nostra comunitat, i aprofitar-nos de tarifes més interessants de publicitat online per promocionar-nos.

Pels sectors del lleure, com ara els viatges i el turisme, són mesos molt intensos en els quals cal intentar atraure clients cap als seus negocis, i per tant, augmentar la seva activitat a les xarxes. Cada dia més, els consumidors retarden les seves decisions de compra de vacances per  aprofitar les ofertes de darrera hora. Ho veiem durant tot l’any amb les dades de previsió d’ocupació que anuncien les associacions d’hotelers pels ponts i vacances. La facilitat de la reserva online, i les ofertes, cada dia més importants, de preus a l’últim moment fan que les decisions s’ajornin fins gairebé  la vigília de marxar.

Pels altres sectors pot ser també un bon moment per reveure l’estratègia online, fent balanç i analitzant les dades de les visites i comentaris rebuts. Així, es pot estudiar si cal  un canvi editorial a les xarxes socials que fem servir. Si prenem les decisions adients per tenir presència en aquests nous canals, i estarem preparats per quan tornarà a augmentar l’activitat al setembre.

No deixeu escapar aquestes oportunitats d’estiu, és un moment fantàstic per preparar la “rentrée”!

Un comentari

  1. I’m extremely pleased to discover this web site.
    I need to to thank you for ones time due to
    this fantastic read!! I definitely loved every
    part of it and i also have you saved to fav to see new stuff in your site.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s