Vensumidors

Personal BusinessNo importa si el que vens és el que saps, o el que saps fer. Tant és si ho vens a una empresa o al veí, el que compta és que, cada cop més tots serem Vensumidors (de l’anglès Sellsumers).

I és que cada cop més, els consumidors prenen un paper actiu afavorit d’una banda per la democratització que ha suposat el 2.0 en l’intercanvi d’ofertes i demandes, com per la recessió del poder adquisitiiu de milions de persones.

Una prova més de la revolució global que ha suposat el 2.0.

L’economia Vensumidor és cada vegada més gran. Avui és una tendència global, total i dominant, amb tot un seguit de plataformes de treball en tots els àmbits. Des d’apartaments a cotxes, als aliments i més enllà.  Avui podem trobar un ventall de websites que proposen posar online el que volem vendre. I d’ençà l’any 2009, amb l’explosió de les xarxes socials i els mòbils, la venda de béns, de temps o d’experiència, és infinitament més fàcil, més còmode, més transparent i més fiable que mai.

En el futur és d’esperar que les plataformes de Vensumidors, gairebé disponibles en tots els sectors, comencin a col·laborar i integrar ofertes de diferents àmbits com per exemple per reservar un apartament, oferir la possibilitat de llogar un vehicle a un particular pròxim o d’encomanar el sopar de menjar casolà a casa d’un veí.

La tendència Vensumidor també anuncia un canvi més important en l’àmbit dels consumidors. Com que la gent es transforma en (mini) negocis propis, s’espera que les empreses “tradicionals” i les marques es comportin de manera diferent, perquè les interaccions seran més autèntiques, generoses, “humanes” o properes, personalitzades i en un peu d’igualtat.

Per somiar, que no quedi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s