La vostra newsletter no es veu sencera a GMAIL?

effective newsletter

Des de fa uns quants mesos, GMAIL trunca les newsletters i els emails marketing, si aquests correus electrònics no responen a certs criteris. A continuació, us donarem alguns consells que permeten mostrar tots els vostres emails a les bústies d’entrada de Gmail dels vostres destinataris.

Quina mida màxima han de tenir els teus emails?

Per evitar que els vostres correus electrònics de màrqueting, newsletters o correus electrònics es trunquin en una bústia de Gmail al mòbil i a l’ordinador i que aparegui el missatge que obliga a fer un clic addicional, per veure la resta “[Missatge truncat] Mostra tot el missatge”, el pes total del codi HTML del correu electrònic no ha de superar els 102 kb.

 

Com i perquè aprimar el pes dels teus correus electrònics? 6 consells senzills, però efectius.

En el nostre article “La petjada ecològica dels emails” consideràvem un pes de 20 gr de CO2 per un email amb un adjunt de 2Mb i guardat un any. Més enllà de no veure de forma sencera els nostres emails, la mida dels emails també impacta en la petjada carboni de les empreses. Aquesta petjada també depèn del pes dels correus electrònics. 

Que podem fer per aprimar la talla dels emails:

  • Limitar al màxim els GIF’s animats que sovint pesen molt.
  • Comprimir totes les imatges abans d’integrar-les en l’email.
  • Limitar el nombre d’imatges en les newsletters.
  • Utilitzar els formats d’imatges comprimides adaptats al tipus d’imatge. Per exemple png8 per un logo amb pocs colors o jpeg comprimit per les fotos.
  • Integrar imatges amb dimensions coherents amb les de les pantalles dels vostres destinataris (no té sentit integrar una imatge de 3.000 px x 1.500 px en un correu electrònic per exemple, aquesta darrera no es carregarà mai en una bústia, però el seu pes pot ser fins a 10 x més gran que si la imatge fos correctament dimensionada).
  • Limitar al màxim la llargada del teu email o de la teva newsletter per evitar que GMAIL no el talli encara que faci menys de 102 kb. Penseu que cada dia més, els vostres usuaris llegeixen majoritàriament el que hi ha a la pantalla sense fer scrolling.

Com mesurar la mida del teu email en Kb?

Si ara ja sou conscients d’aquest límit de 102kb a respectar, segurament us pregunteu com calcular el pes d’un correu electrònic. És senzill, si feu servir o no un programa, per elaborar newsletters o emails marketing, del tipus Mailchimp o SendinBlue que no ofereix aquesta funcionalitat, només cal que us envieu un test del mateix per veure en el vostre programa de correu el pes en kb del correu que esteu elaborant.

 

En tots els casos, us podem ajudar en l’elaboració de les teves newsletters perquè siguin elegants i efectives. 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s