Transformació Digital i Digital Workplace

“La transformació digital de les empreses s’ha accelerat amb la pandèmia i el confinament”. Fa setmanes que llegim i escoltem aquesta afirmació en molts discursos de gurus, directius, polítics, tècnics… però de forma pràctica i senzilla que s’ha de fer en un negoci per transformar-lo digitalment.

En articles anteriors, del 2014 i 2017, explicaven al nostre entendre que era La Revolució Digital i donàvem  6 consells per la Transformació Digital. Continuem creient que la Transformació Digital és més un canvi de paradigma de negoci, organització i cultura, que una inversió en eines tecnològiques per continuar treballant. Aquesta darrera part seria el que anomenem el Digital Workplace. El confinament i la pandèmia han aportat una acceleració de la inversió de les empreses en Digital Workplace, s’ha equipat als treballadors amb portàtils, s’han posat mitjans tecnològics per poder realitzar teletreball, s’ha invertit en eines de vídeo conferència com Zoom o Google Meet,… i en entorns de treball col·laboratiu  com Google Apps o Microsoft Teams… 

Aquestes inversions han estat justificades per la necessitat i ara veiem que ajuden a augmentar la productivitat dels equips, i en cas de complicació amb la situació de pandèmia ens ofereixen la seguretat de poder continuar la nostra activitat a distància. Però ja sense urgències, el Digital Workplace s’ha d’assegurar i securitzar, ja que en aquests mesos també hem vist molts atacs a infraestructures digitals d’empreses. 

La inversió en el Digital Workplace, en l’àmbit de hardware i de software és important per a la Transformació Digital, però manca, al nostre entendre, la part més important empresarialment: implantar una Cultural Digital en l’empresa.

Aplicar sistemes de treball digitals i desenvolupar una Cultura Digital en els equips de l’empresa, són aspectes d’igual importància que el Digital Workplace. Posem un exemple: Pel departament comercial això implica, segurament, una reorganització de la presència de l’empresa en les xarxes socials, produir continguts per a les xarxes, els blogs i la web, cartografiar els contactes i el networking, revisar la participació en esdeveniments o reunions presencials i finalment disposar d’un e-comerç per venda online.

El Digital Workplace és una de les eines per a assolir la Transformació Digital, però ha d’anar acompanyat, si o si, de la implementació dins de l’empresa de la Cultural Digital, modificant en profunditat el model de negoci, els procediments i la forma de relacionar-se amb proveïdors i clients. 

En parlem?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s