El post de Facebook ha funcionat?

Facebook Abacus

English Version

Cada vegada que publiquem a Facebook ens demanem si el resultat de la publicació és bo o dolent. Des de DIGUI hem intentat determinar uns indicadors per avaluar si els resultats d’un post han estat correctes o no, independentment del nombre total de seguidors d’una pàgina.

Després de mesurar centenars de posts en diferents pàgines, hem establert una sèrie de valors que per nosaltres mesuren el recorregut de la publicació i estimen el seu possible èxit. Són dades elaborades a partir de les informacions proporcionades per Facebook, amb els valors de referència fruit de les nostres mesures i expectatives contrastades amb els clients. Treballem sempre amb les dades orgàniques dels posts, ja que si hi ha un esforç de promoció de pagament més o menys important, aquest pot distorsionar els resultats.

Els valors que creiem importants de mesurar són:

  • El Reach del post: Saben que el reach orgànic ha disminuït en molts casos per les polítiques pròpies de Facebook. Si aquest és inferior a 25% dels seguidors, és que no fem gens bé les coses i inferior a un 50% no tenim els resultats esperats. Ans al contrari si superem el 100% dels seguidors o anem molt més enllà, hem assolit amb èxit el nostre objectiu de difondre el nostre missatge.
  • Les Interactions: Són la suma dels m’agrada, comentaris i comparticions del post. En diversos blogs hem trobat dades mitjanes d’expectatives en funció del sector i del nombre de seguidors de la pàgina. Creiem que no s’adapten correctament i en tot cas estan molt per sota dels valors que nosaltres considerem normals. Si el valor és inferior al 3% estimem que no ha estat un post d’interès dels nostres seguidors, en canvi, si està per sobre del 8% vol dir que tenen ganes d’opinar i/o donar-nos suport en el nostre missatge.
  • Els Clicks: Són les interaccions amb els enllaços, fotos o vídeos que hem agregat al nostre post.  Hem utilitzat els mateixos valors que per les interactions, al considerar que l’objectiu últim buscat és que els seguidors consultin i llegeixin el nostre contingut. Aquest factor però es pot analitzar independentment de l’anterior en funció de si el nostre objectiu és redirigir tràfic cap a una web o un blog.
  • La Quality of Shares: Ens permet mesurar la qualitat de les comparticions. Si les comparticions del nostre post no són de qualitat difícilment assolirem un post d’èxit i un nombre important d’interaccions. Per sota d’un 10% de les interactions provinent de les comparticions significaria que les comparticions del post, si n’hi ha hagut, no han estat bones, per sobre d’un 20% les comparticions ens han aportat visitants, i segurament nous seguidors i molta visibilitat del nostre contingut.

En les xarxes socials, i especialment al Facebook, no només s’ha de tenir en compte el valor absolut de seguidors com a indicador únic de l’èxit. Amb aquests tipus d’indicadors podem mesurar comptes, grans, mitjans i petits. Pot ser que pocs seguidors permetin de fer una difusió important dels nostres missatges, si són de qualitat i comparteixen molt els posts que fem. Al contrari molts seguidors que no interactuen amb nosaltres segurament ens aporten poc valor com a marca i no ens ajuden a difondre els nostres missatges.

Esteu d’acord amb aquests indicadors i els valors de referència que hem definit? Feu-nos les vostres aportacions fruit de la vostra experiència, i potser podem definir conjuntament uns valors que permetin de mesurar amb més objectivitat l’eficàcia dels posts de Facebook.

Open Excel with values

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s