Fans, Lectors i Seguidors

Want more Followers ?En una bona estratègia de comunicació a través de les xarxes socials, tots els nostres esforços han d’anar centrats en obtenir un màxim de repercussió i difusió de la informació que difonem a través d’aquests canals. En articles anteriors hem explicat que és molt important, tant el disseny com el contingut dels nostres canals onLine per fer-los més efectius. Però no ens podem oblidar de les persones que hi ha darrera els perfils. Són els nostres fans, seguidors i lectors, declarats o ocasionals, que llegeixen el que publiquem.

És important tenir una àmplia xarxa de difusió i per això cal utilitzar els mitjans adequats per anar captant un màxim de persones en funció de quins siguin els nostres objectius estratègics. Hi ha diverses maneres d’atraure visitants: sigui a través de publicitat, promocions o concursos més o menys ciblats. L’eficàcia d’aquests mètodes ja ha estat demostrada i es tradueix al final en retorn sobre la inversió que s’hi dedica. Però el nombre de fans, seguidors i lectors no ho és tot,  cal també considerar quin és el públic al qual ens adrecem i si el que volem és que s’impliqui i es multipliqui la potencia del nostre missatge.

No és doncs només una qüestió de xifres, sinó també una qüestió de qualitat i d’implicació. Per això cal que els nostres seguidors siguin “engaged” i participin de forma activa fen retuits o compartint el nostre contingut. Una xarxa petita però activa i implicada, centrada en el nostre objectiu, farà la mateixa o potser millor feina que una xarxa més àmplia arribada de rebot i sense un interés real en nosaltres i el que els podem oferir.

De res serveix aconseguir molts fans, seguidors i lectors si després el contingut no els interessa, no es publica de forma regular, o deixem el canal abandonat durant molts dies.

Els nostres fans, seguidors i lectors demanen que mantinguem una feina constant,  que publiquem continguts interessants i  que ens centrem amb allò que els va atraure de nosaltres el primer cop.  Només aleshores podrem fer que el boca a orella funcioni i ens faci grans.

2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s