Amics, coneguts i saludats. No tots són el mateix

RegadoresEls temps canvien. Hem passat de tenir cinc amics, vint coneguts i cent saludats a  multiplicar per cent els amics i ficar en un mateix sac, la família, els companys de feina i aquella noia que no recordes ben bé com es diu.

Són les noves relacions dels entorns socials del 2.0. Una finestra oberta que cal saber guarnir de flors i tenir-ne cura  per mantenir les relacions en forma.

Tant bé com ho explica en Marc Torrano en el següent article.

Amics, coneguts i saludats. No tots són el mateix

En comptes de convidar-me a jugar a tants jocs i a instal·lar tantes aplicacions, perquè no surts del meu mur i em convides a una cervesa?

Típic, oi? També t’has trobat tu pensant això davant la pantalla del teu ordinador o smartphone en veure que tens 10 notificacions noves al teu perfil? Doncs abans de copiar i enganxar aquesta frase al teu mur de Facebook, pensa durant deu segons abans de respondre la següent pregunta:

Poden els meus amics pensar el mateix de mi?

Potser utilitzes de manera diferent a ells la xarxa de Zuckerberg, però… ¿i si als seus ulls tu també els generes spam publicant fotos del dinar, o compartint l’últim article on es recomanen les 10 millors eines per monitoritzar un hashtag? Perquè, de la mateixa manera que a tu no t’interessa quina paraula ha fet guanyar a algú 146 punts de cop a l’Apalabrados, una altra persona no li troba la gràcia a la foto d’una margarida silvestre en un camp de gespa que acabes de pujar a través de l’Instagram.

Llistes FacebookDes de la irrupció de Google+ al món de les xarxes socials i el seu sistema de cercles per gestionar els contactes, Facebook va haver de fer un canvi també en aquest aspecte i li dóna des d’aleshores més importància a les seves llistes per fer-les servir, no només per organitzar les amistats, sinó per poder seleccionar a qui deixes veure les publicacions. I parlo tant dels canvis d’estat o de les imatges que pugem des de la pàgina de Facebook directament, com de totes les aplicacions vinculades que publiquem directament al nostre TimeLine públic.

És important, per ser efectiu a les xarxes socials saber seduir els nostres seguidors. I una bona manera d’atreure’ls és acostumar-los que els nostres perfils tenen la informació adequada i rellevant per a ells. Una correcta gestió de les nostres llistes i dels nostres cercles d’amistats és una de les eines amb què podem comptar a l’hora de construir la nostra comunitat.

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s