Twitter la xarxa social que creix

PiuladesLa xarxa social Twitter està experimentant un fort creixement. Segons les dades analitzades per  SEMIOCAST, el 30 de juny de 2012 ja ha sobrepassat els 517 milions d’usuaris.  En 6 mesos, Twitter ha crescut en 134 milions de comptes, és a dir, que avui té un 35% més d’usuaris respecte els que tenia a finals de l’any passat.

Els Estats Units té 140 milions de comptes, el que el fa encapçalar el rànquing de països tuitaires, seguit del Brasil (41.2 Milions), Japó i el Regne-Unit. Pel que fa els nostres veïns més propers, Espanya se situa en la 9ena posició amb més de 10 milions de comptes i França baixa fins la 18ª plaça amb uns 7,3 milions d’usuaris. El nombre de tuits en el darrer mes de juny ha estat de 1.058 bilions. Això representa gairebé un promig de 12.250 tuits per segon, dels quals un 40% estan redactats en anglès, un 14% en japonès, un 12% en portuguès i un 8 % en castellà.

Twitter combina la senzillesa del seu funcionament amb un consum mínim d’ample de banda, característiques que afavoreixen la seva utilització amb dispositius mòbils com els smartphones. La combinació de missatges curts de 140 caràcters i la possibilitat de difondre imatges i vídeos, des de qualsevol punt i en qualsevol moment, ha afavorit que Twitter sigui una plataforma perfecta per fer arribar molt ràpidament tot tipus d’informacions, novetats o d’esdeveniments.  No és d’estranyar la gran presència de periodistes i de comunicadors en aquesta xarxa, ja que els permet estar en contacte amb el que passa al món de manera immediata.

Twitter també sedueix molt les empreses gràcies a la seva immediatesa, el que permet un “feedback” constant i directe, i gràcies a la seva versatilitat, permet que sigui utilitzat amb diferents objectius: com a canal de màrketing directe, com a canal de comunicació amb els clients, com a servei de suport al client o per captar l’opinió dels clients sobre els serveis i productes de l’empresa… entre moltes altres aplicacions. Una de les claus de l’èxit a Twitter és la constància en la publicació d’informació en un punt just, ni massa, perquè podria ser considerat spam en els timeline dels nostres seguidors, ni massa poc, ja que deixaria d’interessar-los. Ja tens el teu canal Twitter obert ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s