Les xarxes socials s’en van de vacances, o no?

La canoa i el llac
Foto: Pere Armengol

Molts de nosaltres tenim vacances durant els mesos d’estiu, i això es nota -i molt- a les xarxes socials. El ritme de publicació és diferent, les hores de connexió també, i sobretot, el contingut publicat canvia molt comparat amb d’altres mesos de l’any. Hi ha menys comentaris polítics, pocs comentaris sobre l’actualitat i pocs debats animats. Ara és temps de publicar fotos de menjars, de begudes o fins i tot, sobre el procés d’elaboració – foto a foto- de la cervesa artesanal. Els nostres timelines s’omplen de descripcions i imatges de viatges llunyans (o no), de platges refrescants, de postes de sol bucòliques i d’excursions a la muntanya.

Quan les xarxes socials estan de vacances, la gent comparteix més contingut gràfic i menys text. Algunes d’elles veuen reduïda la seva activitat -excepte de manera puntual gràcies a les Olimpíades, com ha passat a Twitter i Facebook- on els usuaris s’han connectat de manera puntual per compartir determinades activitats del dia. En canvi, altres xarxes augmenten la seva activitat, com Instagram, Foursquare, Path, Flickr, etc., que a l’estar més adaptades als dispositius mòbils faciliten més connexions durant el dia a l’hora de publicar les imatges del nostre dia a dia estival.

Els que hi sou, segur que heu pogut descobrir llacs, canoes i cabanyes en la mirada d’alguns usuaris, cocktails, begudes resfrescants i dibuixos, paelles, sushis, peixos, mariscades i altres menjars mediterranis o exòtics… Els usuaris han compartit les seves vacances amb nosaltres i nosaltres les hem compartides amb tots els nostres seguidors. Hem viatjat, descobert i tastat virtualment gràcies a les recomanacions i explicacions que hem rebut, hem descobert hotels, menjars, restaurants, platges, regions i contrades, que ens poden útils per planificar les nostres pròximes vacances o escapades. Una nova manera de viure el turisme, que cada vegada interessa més als especialistes de la promoció turística, i és que han detectat la creixent influència del viatger 2.0 i sobretot la gran credibilitat que aquest aporta a qualsevol missatge que difon.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s