El contingut sí importa!

Parnil i FurmatjaLes faltes d’ortografia, un disseny poc acurat,  o la informació caducada o poc actualitzada generen desconfiança a la xarxa. Si has d’adquirir un producte i busques informació al web de l’empresa que l’oferta, necessites que la distància física es compensi amb rigor, seriositat i confiança. Valors que d’altra banda són incompatibles amb uns continguts deixats o malgirbats.

Els nostres comptes en les xarxes socials, el blocs i les pàgines web, són la nostra imatge en el món globalitzat. Segurament quan bescanviem una targeta de visita amb una altra persona, la primera cosa que fem a l’arribar al despatx és mirar la seva web, o què trobem d’ells a internet i a les xarxes socials.

Quan volem adquirir un producte o un servei, cada vegada més, preparem l’acte de compra a través d’internet. El disseny dels perfils de les xarxes socials, del bloc, de la web és sens dubte important. Un contingut interessant -d’acord amb l’activitat- redactat de forma correcta i, sobretot, posat al dia, és una bona targeta de presentació, una bona imatge de nosaltres i la nostra empresa.

El contingut ha d’estar elaborat amb cura, sobretot les parts gràfiques, per mirar de no perdre la coherència d’imatge i el disseny global de la pàgina o perfil. S’ha de tenir molta cura en redactar textos sense incorreccions (ortogràfiques, sintàctiques o gramaticals). Si parlem de webs o blocs en diversos idiomes, s’ha d’evitar recórrer a les traduccions aproximatives, ni tampoc a les literals. Els idiomes en què es vol mantenir el contingut han de ser escollits en funció del públic objectiu al qual ens dirigim, sempre tenint en compte que s’han de mantenir tots en el mateix nivell d’actualització.

Pel que fa a les xarxes socials, el contingut ha d’estar en sintonia amb la nostra activitat. Ha de ser atractiu pels nostres seguidors, i s’ha de renovar regularment. Cal ser constant en l’esforç per continuar interessant els lectors. Si el contingut no es renova, deixarem de ser interessants.

En definitiva, en l’aparador del món virtual tant l’aparença com el contingut han de ser  atractius i generadors de confiança per a les persones a qui ens adrecem, de la mateixa manera que ho és en el món real.

2 comentaris

  1. La frase “S’ha de tenir molta cura en redactar textos sense incorreccions (ortogràfiques, sintàctiques o gramaticals)” és poc acurada… Paradoxal!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s