ClubHouse, el nou Twitter vocal

És l’aplicació en boca de tots i que ha revolucionat a tota la Silicon Valley. Només disponible amb invitació, no es pot descarregar als vostres dispositius. Oblideu Instagram i els seus milions de fotos, TikTok i els seus milions de vídeos, la nova xarxa social a la moda es diu ClubHouse i només utilitza la veu. 

Híper-confidencial, l’aplicació creada per Paul Davidson i Rohan Seth a mitjans d’abril, ha conquistat i entusiasmat molt Venture Capital (VC) de la Silicon Valley.

El nou Twitter vocal

D’ençà del confinament, el vídeo ha agafat un lloc important en les nostres vides. Per teletreballar, per guardar el contacte amb la família i els amics, ningú s’ha escapat de les famoses videoconferències que ens han sovint esgotat. Però amb ClubHoudescrita com el “Twitter vocal”, tot passa per la veu. No ens veiem mai, però ens parlem. Cada usuari pot crear una “sala de conversa” a la qual els altres poden accedir, el moderador tria qui pot parlar i l’orador també pot convidar altres a conversar. El principi és relativament senzill, però altament addictiu. Molts usuaris de l’aplicació han passat més de 15 hores, per setmana, enganxats. 

Millor que la Realitat Virtual

No serà amb aquesta aplicació que encetarem una desintoxicació digital. ClubHouse promet moltes altres qualitats, com la de facilitar les converses entre persones que la Sonia Bashez resumia així pel New York Times: “És com arribar a una festa on no estem segurs que la gent vulgui conversar amb els altres”. Per a altres usuaris, la xarxa social té una real capacitat d’immersió en un altre univers. Narenda Rochella, entrevistada per Wired, explicava haver tingut una sensació d’estar transportada en un altre lloc més potent que quan feia servir cascos de realitat virtual. Nikolas Huebecker, programador estrella i en prou feines major d’edat, explicava com una sala amb desconeguts li va produir una experiència “molt intima”, i que com un adolescent de 18 anys s’estima més ClubHouse que Instagram o TikTok.

ClubHouse els reis del FOMO (Fear Of Missing Out)

Fins a la data, ClubHouse fa buzz gràcies a l’exclusivitat. Si aneu a l’AppleStore o a la PlayStore, no podreu trobar-la. L’aplicació només és accessible a uns milers d’usuaris i tan sols en versió Beta. Per formar part del cercle dels happy few, us heu d’inscriure en una llista d’espera via un Google Form, i creuar els dits per ser acceptat.

100 milions d’euros per una aplicació que no existeix

Abans d’estar acceptada, l’antiga executiva de diverses empreses de Venture Capital, Michelle Tandler, feia un tweet explicant que no s’havia sentit mai tan exclosa des de l’escola primària. ClubHouse sembla un club molt selecte d’emprenedors i inversors de Venture Capital de la Silicon Valley.  El resultat ha estat que la xarxa social ha aixecat un gran capital a prop de dos grans fons de Venture Capital de California. Segons Forbes, ClubHouse i els seus 5.000 usuaris pesarien actualment uns 100 milions d’euros.

Veure les companyies de Venture Capital invertint en una xarxa social on hi ha molta gent dels mateixos fons, ha fet que Michelle Tandler recordes que “mai una xarxa social que ha agradat als Venture Capital, ha triomfat en el gran públic”. L’expectació generada podria ser una petita bombolla que exploti en el món post-Covid19.

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s