Instagram, 2 noves eines per monetitzar el contingut dels influencers

La xarxa social de Facebook està provant 2 noves funcionalitats per obtenir un rendiment econòmic de l’activitat, la compra d’insígnies per apadrinar els creadors a Instagram Live i anuncis publicitaris a IGTV.

Amb la pandèmia de la Covid-19 ja afectant a tots els països del món, molts internautes han utilitzat massivament les xarxes socials i en gran part a Instagram que ha vist un augment del 70% d’ús de la plataforma i sobretot a Instagram Live des del mes de febrer. Molts creadors de contingut, a les xarxes, han retransmès en directe continguts com cursos de ioga, emissions de cuina, entrevistes i altres formes d’entreteniments. Han estat molt seguits per tots els que estàvem confinats.

Un mes després de poders posar stickers per ajudar les empreses i els restaurants durant la crisi, Instagram proposa ara 2 noves eines per donar suport a la seva comunitat d’influencers per poder obtenir diners dels seus continguts a Instagram Live i a l’IGTV.

Compra insígnies a Instagram Live per patrocinar un influencer

Els usuaris d’Instagram Live tindran la possibilitat de comprar insígnies durant una retransmissió en directe, per 3 imports diferents:

  • 0,99 dollars,
  • 1,99 dollars,
  • 4,99 dollars.

Comprant una de les insígnies, els espectadors del live, veuran fins a 3 icones en forma de cor, en funció de l’import pagat al costat del nom del seu compte, que els hi donarà més visibilitat en els seus comentaris en el flux en directe. Unes funcionalitats addicionals podran ser desbloquejades com ser mencionats en la llista de propietaris d’insígnies, i els creadors del contingut de l’Instagram Live cobraran la totalitat d’aquesta propina digital.

Aquesta funcionalitat estarà disponible a partir del mes de juny vinent per un petit grup de creadors i d’empreses, i s’afegeix a les donacions que ja proposa la plataforma. Posteriorment, la compra d’insígnies serà desplegada en altres països com Estats Units, Brasil, Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia, Turquia, Espanya i Mèxic. Si voleu provar aquesta funcionalitat, podeu demanar l’accés al programa omplint aquest formulari.

Introducció de les publicitats en IGTV

A partir de la setmana vinent, Instagram afegirà publicitat a la seva plataforma de vídeos IGTV. Els anuncis apareixeran quan els usuaris facin clic en el botó per veure la totalitat del contingut. Seran en format vertical per adaptar-se al format dels telèfons mòbils i duraran 15 segons. L’objectiu és compartir els ingressos publicitaris amb els creadors de contingut en el format de vídeos complets. Instagram compartirà els ingressos en un percentatge del 55%, tal com fa Youtube.

També anuncien que faran proves durant l’any amb altres formats. Per exemple poder saltar una publicitat amb un botó “Swipe to skip”, com ja proposa la plataforma Youtube en algunes publicitats. Instagram vol satisfer  els influencers i les marques, conservant l’engagement dels seus usuaris a la plataforma. Les publicitats estaran en test per a un petit grup d’usuaris als Estats Units la setmana vinent, han precisat. La funcionalitat serà desplegada progressivament a escala mundial, però encara no disposem de cap calendari per aquesta fase.

Noves fonts d’ingressos complementàries pels influencers

Aquestes dues eines han de facilitar noves fonts d’ingressos per influencers, donant un rendiment econòmic als seus continguts, però no canviaran les relacions contractuals que puguin tenir com a ambaixadors de les seves marques.

Aquestes eines no són una innovació real en l’ecosistema de les xarxes socials, Youtube fa temps que comparteix els ingressos publicitaris amb la seva comunitat de creadors de continguts, i també ofereix la possibilitat  d’apadrinar un canal per 5 dollars, i Twitch proposa insígnies pagant per donar suport als seus streamers.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s