Hi haurà un abans i un després Coronavirus a les xarxes

Amb el distanciament social i el confinament, els ciutadans han emprat les xarxes socials per seguir en contacte amb la família, els amics, però també per totes les seves activitats de lleure, informar-se, inspirar-se o explicar les seves experiències durant el confinament.

Les xifres parlen per elles mateixes amb un augment de l’ús de Whatsapp de més del 51%. Facebook indica que les trucades via Messenger i Whatsapp han augmentat un 100% des de l’inici del confinament. Molts joves adults han adoptat TikTok com a xarxa social. Twitter ha augmentat el seu nombre d’usuaris en més d’un 25%.

Més enllà del temps passat a les xarxes socials, la maduresa digital dels ciutadans ha augmentat. S’han organitzat aperitius, concursos, webinars, cursos, reptes de tota mena i multiplicació de videoconferències, tant pels propis usuaris com per part de mitjans i influencer. N’hem sigut tots testimonis i participants. D’altra banda la creativitat mostrada per moltes persones ha estat una constant a les xarxes.

Moltes empreses i publicitaris han agafat consciència de dos temes:

  • Les xarxes socials poden ser el punt de partida d’una comunicació quan fins ara eren per a molts com un suport a posteriori del llançament d’una campanya, i ho han posat en pràctica.
  • Les xarxes socials han estat infrautilitzades com a plataformes de producció de contingut creatiu. L’ús que tots n’hem fet duran el confinament ens ho ha demostrat.

Des de fa 8 anys, DIGUI està acompanyant a moltes empreses i marques en les xarxes socials. Hem pogut constatar que moltes d’elles ens demanaven un ús de les xarxes Top to Bottom, per difondre una campanya publicitària a les xarxes de l’empresa cap als seus prospectes i clients. 

Però ja fa unes setmanes que les tendències s’estan invertint, i per a moltes d’elles, les prioritats consisteixen ara en trobar el seu nou espai dins del dia a dia dels ciutadans i en tornar a generar lligams gràcies al contingut digital, a partir de la creativitat i els missatges a les xarxes. Els negocis han d’estar molt més atents a les seves comunitats digitals per anticipar les necessitats i prioritats dels clients.

Més enllà d’una moda, creiem que estem observant l’inici d’una nova forma de comunicació i de pensament.

Tots sabem que el desconfinament serà progressiu i que la represa de les activitats econòmiques així com la seva recuperació també seran lentes. Empreses i marques hauran d’adaptar les seves operacions i els seus missatges a la nova normalitat, on l’organització d’esdeveniments, reunions, o sessions de treball purament presencials seran  més complicades i costoses. El teletreball pot canviar la forma de relacionar-se amb els clients i molt segurament aquesta passarà pel món online i les xarxes socials. Els negocis s’hauran de reinventar per trobar solucions per atendre als clients i  donar-se conèixer a més gran escala.

Els professionals del socialmedia haurem de proposar alternatives i opcions per a ser més creatius en les xarxes socials i les diferents plataformes dels nostres clients. Com expliquem molt sovint als nostres clients “No imagineu tot el que es pot fer en les xarxes socials i el món online”. Estem al vostre servei per ajudar-vos a definir les estratègies i adaptar les vostres xarxes a les noves demandes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s