Meet gratuït per tothom

Meet

Zoom, Microsoft Teams, o Skype han conegut un èxit excepcional des de l’inici del confinament. Google no podia deixar passar aquesta oportunitat i ha posat a disposició de tothom, des d’aquest dilluns 4 de maig, la seva eina professional de videoconferència Google Meet.

Si l’empresa de Mountain View fa aquesta aposta, és per mitigar l’efecte de Zoom que ha multiplicat per 30 els usuaris diaris només en el període de confinament. Zoom ha sobrepassat els 300 milions d’usuaris i aquest fet ha generat cert neguit a Google, tot i avaluar que la plataforma Zoom no està prou protegida.

És veritat que Zoom ha mancat de rigor en la seguretat de la plataforma i els nombrosos forats han permès l’aparició de fenòmens com el “zoombombing”,  que consisteix a introduir-se en una reunió o webinar sense estar-hi invitat i a difondre contingut ofensiu, que pot ser de caràcter pornogràfic o racista. 

Per aquest manca de seguretat, fa unes setmanes que Google va prohibir l’ús professional de Zoom als seus empleats.

El proppassat dilluns 4 de maig Google va obrir la seva plataforma Google Meet a tothom de forma gratuïta i amb noves funcionalitats, en les que fa setmanes que treballen, per millorar el seu servei i apropar-se a les característiques i funcionalitats que els usuaris demanen d’aquest tipus de plataformes. Aquestes inclouen, per exemple, l’augment del nombre de participants en una reunió fins a 100, o la possibilitat de compartir una pestanya de Chrome durant una reunió virtual. 

Pel que fa a les mesures de seguretat que han adoptat, Google ha anunciat les següents en un comunicat:

  • L’organitzador de la videoconferència té diferents elements de control, com admetre, refusar, desactivar o eliminar participants.
  • No s’autoritza participants anònims a les reunions, és a dir sense compte Google.
  • Els codis de reunions són complexes i resistents a atacs per força bruta.
  • Les videoconferències estan encriptades i guardades encriptades en el Google Drive.
  • No fa falta cap plugin per utilitzar Meet en el navegador, i així és menys vulnerable que altres sistemes.
  • Pel mòbil hi ha apps específiques tant en la botiga d’Apple com en la playstore de Google.
  • La seguretat i la confidencialitat dels serveis Google Cloud són auditades molt sovint, i les certificacions mundials de les quals disposen els permeten estar en conformitat amb el RGPD, HIPAA, així com COPPA i FERPA per a l’ensenyament.
  • Finalment Google Cloud no tracta les dades dels usuaris de Meet per campanyes publicitàries i no les ven a tercers.

Creiem que són dades que poden ser importants per l’ús d’aquest servei gratuït de Google, en entorns empresarials, educatius o fins i tot personals. A més ens ha agradat molt la seva facilitat d’ús i de convidar als participants, de manera que el recomanem plenament a tots els nostres clients.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s