Advocats online

El món online és cada vegada més molt important per totes les professions. La crisi de la COVID-19 ens ho demostra cada dia. La majoria de la població està a la xarxa, i els clients dels bufets d’advocats també hi són presents. Les xarxes socials i les webs són necessàries tant pels despatxos com pels professionals independents.

La web més enllà d’una targeta de visita online

La web ha de ser un element clau dins de l’estratègia online tant pels bufets com pels professionals independents. És una presentació del despatx o de l’advocat, que permet enllaçar l’espai físic del despatx al món online. Explicant la història i les àrees de pràctica, així com donant a conèixer els professionals que hi treballen. La notorietat d’un despatx està sempre molt relacionada al prestigi dels seus advocats i és per aquest motiu que és important, en el món online, presentar correctament tots els professionals de l’equip. Aquesta presentació i la informació que és dona s’ha de fer, com per molts altres negocis, en els idiomes adients segons el perfil de clients del bufet.
També és important tenir presència a Google My Business, per aparèixer en les cerques locals i estar ben referenciat en els cercadors, que poden aportar nous clients que busquen resoldre problemes ben particulars, relacionats amb les àrees d’especialitat que pot tenir un bufet.

Les xarxes socials no només són per llegir, s’ha de publicar informació

Les xarxes socials donen accés a molta informació, per conèixer les últimes novetats i saber que fan els altres lletrats. Però si es vol utilitzar de forma òptima les xarxes socials, s’ha de buscar obtenir més visibilitat. Aquesta visibilitat s’obté realitzant de forma periòdica publicacions d’interès pels clients o futurs clients. Aquestes publicacions poden estar referenciades en un apartat d’informació dinàmic de la web, que certament pot ajudar a posicionar correctament la web i el negoci en els cercadors.

Diferents xarxes socials poden ser interessants pels professionals del dret. Linkedin, més orientada a serveis professionals, pot permetre relacionar-se amb altres advocats, i professionals d’altres sectors. Linkedin és una excel·lent xarxa per la reputació, però no podem descuidar altres xarxes més populars, com Facebook i Twitter, que poden ser excel·lents canals per a informar a moltes més persones sobre els serveis del despatx.

En tot cas, per respectar l’art.43.3 dels estatuts del Col·legi d’Advocats d’Andorra sobre la publicitat, en aquestes xarxes no s’han de realitzar campanyes de publicitat indiscriminada i s’ha de mantenir un contingut purament informatiu.

En tots els supòsits, aquests canals de comunicació han d’estar al dia. No és convenient retrobar apartats d’informació o canals de xarxes socials abandonats, sense publicacions durant setmanes o mesos. La sensació d’abandonament i de feina inacabada no genera cap confiança als clients o prospectes, un aspecte clau que s’ha de cuidar molt especialment.

Us ajudem a definir una estratègia pel vostre bufet i a desenvolupar-la?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s