La selecció de continguts (content curation)

La selecció de continguts, coneguda en anglès com la content curation, és la tria de continguts, manual o instrumental, en funció d’uns determinats paràmetres. Es pot fer a les xarxes socials o en blogs i webs. Sovint mal utilitzada, no s’escapa de moltes crítiques. La “curació” de continguts, no es limita a buscar continguts interessants, sinó que  també fa recerca activa de tendències.

Aquesta selecció de continguts, pot servir per posicionar-te com a referent en diferents àmbits, però necessita d’una tria acurada de les informacions compartides, coherent amb la línia editorial dels teus canals de comunicació. – i sense oblidar mai d’indicar la font i l’autor de la mateixa-.

Més enllà del teu branding, la tria ha de ser un complement de les teves publicacions per alimentar els teus canals de marca, i els dels teus ambaixadors. Diversifica el contingut de les teves publicacions, amb l’objectiu final de reconduir les visites cap a la teva web o el teu blog.

Certament, la selecció de continguts permet estalviar despeses en la creació de continguts propis, però no t’ajudarà a diferenciar-te de la competència. Pot ser- fins i tot- contraproduent i molt perjudicial per la teva imatge i per la teva empresa si és l’única font de continguts que fas servir per alimentar les teves xarxes o web.

D’altra banda, una automatització massa important de la tria de continguts que fas, pot ser negativa, al publicar de forma gairebé simultània en diversos canals la mateixa informació. Pot generar rebuig en els lectors per veure massa vegades el mateix contingut en diferents llocs. Aquesta manera de funcionar s’allunya de les premises de la selecció de continguts i s’hauria de descartar.

Creiem que la content curation és un bon complement a la producció de continguts corporate propis, però en cap cas, no podem tenir només una estratègia de tria de continguts en els nostres canals online. Hem de dosificar i barrejar continguts d’altres fonts amb continguts propis, per donar valor afegit als nostres clients i seguidors. El teu contingut, és la teva identitat, i l’expressió de la teva veu i visió.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s