Quant val el post d’un influencer a Instagram?

Instagram està consolidant cada dia més la seva posició dominant de xarxa social privilegiada per a una estratègia de màrqueting d’influència. Però saps què val el post d’un influencer en aquesta xarxa social? Sense les eines adequades és difícil de valorar i trobar una resposta concreta.

Buzzweb, que al juliol de 2018 ja va publicar una eina d’auditoria ràpida d’un compte d’Instagram, ens proposa ara una eina per avaluar el preu d’un post esponsoritzat per un influencer a Instagram: Calculador preu post influencer

Per calcular el preu de la publicació, l’eina de Buzzweb utilitza una fórmula amb 5 variables:

  • La grandària de l’audiència
  • La seva qualitat
  • El percentatge d’engagement que té
  • La localització dels seguidors
  • La posició potencial en un nínxol de mercat

L’eina, és interessant per a les empreses i les agències de màrqueting, per determinar pressupostos i ordres de preus de campanyes d’influencers. Però també pels mateixos Influencers, per posicionar-se vis a vis dels seus competidors. Encara que sempre s’ha de considerar que el preu del post que avalua aquesta eina és només una estimació indicativa, i segurament variarà en funció de la negociació que es faci i del temps de la campanya.

Al nostre entendre, és una primera eina molt interessant per començar a aplicar una mica de transparència en el món opac de la publicitat via influencers, tal i com explicàvem en el nostre post Els influencers denuncien els falsos influencers. No dubtem que en el futur permetrà avaluar l’evolució de determinats comptes d’Instagram i també les estratègies de continguts que fan servir.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s