Crear continguts ecològics

Cada dia un volum ingent de continguts es veu, es llegeix i es comparteix a Internet. Una màquina insaciable de més de  1.900 milions de webs que cal alimentar cada dia. Només les webs allotjades per WordPress, sumen 80 milions d’articles publicats cada mes. Això, satura les pàgines de resultats dels cercadors (SERP).

La InfoObesitat és real a Internet, i l’article que esteu llegint ara,   se suma a les tones i tones de paraules i informacions que ja existeixen. Cal realment implicar-se urgentment per a una racionalització de les informacions publicades, i militar per uns continguts ecològics i sostenibles. Sobretot quan, segons Forbes, el 30% d’aquest contingut no ha estat mai consultat.

Un contingut ecològic és possible

Què hi té a dir l’ecologia en el món del contingut? Doncs ens parla de la necessitat de produir menys continguts però de més qualitat. Ja ho diuen: “Less is more”. Hem de passar de la màxima de la quantitat, a la de la qualitat. Bons articles, interessants pels nostres lectors, que siguin rics lèxicament, escrits per ser llegits pels humans i no pels robots d’indexació -tot i que no hem d’oblidar les nostres paraules clau-. També han de ser correctes tècnicament i semànticament, per facilitar la indexació natural en els buscadors. Avui, és millor publicar cada setmana un sol article de 1.500 paraules que 5 articles de 350.

Quan més gran sigui la quantitat d’articles publicats, més difícil serà aconseguir un bon posicionament en els buscadors. Les places acaben sent molt més cares per a tots, i els buscadors esdevenen més exigents per oferir contingut de qualitat als seus usuaris.

Publicar continguts sostenibles en el temps

Una altra pista interessant és publicar contingut evergreen, com us vàrem explicar en un altre article. Aquest tipus de contingut més atemporal, permet gaudir d’un “long tail” en el temps i atraure lectors, fins i tot, anys després de la publicació. En el nostre blog, articles Com fer un fil twitter o 10 missatges d’absència originals per les vacances, generen cada mes un tràfic important de lectors i de visites. I el que és més interessant encara, ens han permès millorar el nostre posicionament natural en els buscadors (SEO).

Publicar continguts reciclables

Per ser realment ecològics i sostenibles, els continguts han de ser reciclables. Segur que hem publicat continguts que es poden refrescar, amb noves dades, nous punts de vista.

Recolliu diversos articles ja publicats per produir un nou contingut interessant. Jugueu amb els vostres texts!

Tots els continguts que produïu i que alimenten les vostres webs, formem part de l’actiu de la  vostra empresa. Tots els articles tenen un valor, i abandonar un article que us ha costat temps, diners i esforç no és bo. Hem d’optimitzar les inversions i fer-les viure.

El contingut publicat ha de ser viu: el redactem, el modifiquem, el revisem o l’enriquim al fil del temps. No l’hem de deixar morir. Guanyarem lectors, millorarem el nostre posicionament i posarem el nostre granet de sorra per disminuir la InfoObesitat a la xarxa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s