Els 7 pecats capitals del bloc professional

Estem tots d’acord que l’èxit d’un bloc professional depèn de la qualitat del contingut que ofereix. Però no n’hi ha prou amb una acurada redacció. També cal treballar el SEO, per mirar de convertir els lectors en clients i aprendre a treure partit a les imatges i els vídeos, i així aconseguir més lectors.

T’expliquem els 7 errors que cal evitar si vols tenir un bon bloc professional.

Supèrbia: Prou de mirar-se el melic

Aquest és el pecat de fer un bloc que només parla de tu, dels teus productes i dels teus serveis. No ets el centre de l’univers i, per molt que siguis el millor en la teva feina, no és explican-t’ho a tort i a dret que convenceràs nous clients.

Un bloc professional no és un espai d’automassatge, ni una tribuna des d’on lloar les teves virtuts. És un espai orientat als teus clients, que ha de contestar els seus dubtes, explicar-los-hi coses del seu interès. Has de mirar de donar resposta a les preguntes que es faran: Què busquen? Quins dubtes poden tenir? Què coneixen dels teus productes?

Uns continguts interessants poden ser: estudis de tendències del mercat, demostracions de productes, tutorials… En resum, tot tipus d’informació útil per ajudar-los a decidir-se per la teva empresa. El blog, al ser una extensió de la teva web, ha de tenir – sense abusar-ne- ponts entre tots dos o “actions to call”.

Avarícia: No amaguis els teus tresors

Quantes vegades no ens han fet la reflexió: “No podem explicar-ho tot, sinó la competència ho tindrà i no vendrem res més”. És una reflexió que, en l’era del tot digital, ha quedat obsoleta. Avui tot és accessible a internet, per tant: comparteix coneixement, ocupa l’espai digital i, sobretot, no deixis que sigui la teva competència qui escrigui el relat.

Qui doni la millor informació, es guanyarà el públic… i els cercadors. No cal desvetllar secrets de fabricació, però s’ha d’oferir una informació entenedora que generi interès en els lectors. No tanquis els teus coneixements en una caixa forta.

Un blog és una inversió a llarg termini en el món digital: Sigues pacient, generós i constant. Avu,i el teu lector, potser no et comprarà però, si el contingut és pertinent, demà segur que hi tornarà o et recomanarà a un amic. No abandonis massa ràpid perquè les vendes no augmentin tant aviat com tu voldries.

Peresa: Sense planificació i regularitat, no hi ha blog

Per a les empreses, la manca de temps i d’idees són sovint les excuses perfectes per no actualitzar o no tenir un blog professional. Però estem segurs que d’idees, informacions i continguts, el teu negoci en té els calaixos plens. Pel que fa al temps, amb una bona organització i planificació, en trobaràs.

Un blog necessita contingut fresc. No hi ha res pitjor que un blog amb 3 o 4 articles que fa mesos o anys que no s’han actualitzat. Els buscadors no tindran gaire cosa per indexar i els lectors potencials no t’hi trobaran, ja que no estaràs indexat. I què en penses quan arribes a un blog en què la darrera entrada és de fa 1 o 2 anys?

No t’adormis als llorers, verifica de forma regular l’activitat del teu blog al Google Analytics, i el teu posicionament en els cercadors.

Gola: Qui molt abraça, poc estreny

No facis un blog per fer-lo, publica amb regularitat però sense excés. Privilegia la qualitat a la quantitat. Els teus lectors busquen informacions interessants, per completar els seus coneixements o fonts d’inspiració. No els interessa massa les últimes batalletes de l’empresa o els teus estats d’ànim.

Evita convertir el blog en una publicitat permanent de la teva  empresa, hi ha altres llocs i mitjans de comunicació destinats a la publicitat. Un blog ha de ser informatiu, educatiu, una font d’inspiració o d’entreteniment.

No cal que siguis a tot arreu. Pots compartir els teus continguts a les teves xarxes socials, però no s’ha d’abusar dels altaveus. Val més facilitar als teus lectors la possibilitat de compartir contingut, que de ben segur tindrà molt més ressò.

Enveja: La gelosia del vostre competidor no és bona

Copiar els competidors, encara que sigui molt bo, no és la millor idea. Segurament perdrem credibilitat de cara als nostres clients. És una falta d’originalitat molt gran.

Donar la font d’informació o el crèdit a l’especialista que ha escrit en un altre espai això sempre és bo. Inspirar-se, per generar noves idees o debatre, sempre és ben reconegut.

El teu blog t’ha de permetre afirmar la teva diferència i els teus valors.

Ira: No et deixis portar per les emocions

Els posts de denúncia només són bons si aporten noves idees als debats i si són raonables. Han de ser el més objectius  possibles.

No entris en el joc dels insults o de la difamació, sigues professional, mesura bé les paraules i les emocions. Tots tenim clients del Barça o del Madrid, de color blau o vermell, i volem continuar treballant amb tots.

No escriguis res que puguis lamentar més tard, o que es pugui girar contra la teva empresa. Una vella dita francesa diu: “Gardez vos mots courts et doux, au cas où vous devriez les manger plus tard” – Fes que les teves paraules siguin petites i dolces, no sigui cas que te les hagis d’empassar més endavant.-

Luxúria: No sotmetis la raó a la gana

No ho vulguis tot immediatament. Els estudis demostren que els bons continguts, ben indexats per Google, tenen un o fins i tot dos anys d’existència. Sigues pacient!

Evita la trampa dels clics. Aquest és un dels grans problemes del màrqueting de continguts, un títol molt atractiu i un contingut que no compleix les expectatives del títol. Un clic fàcil que no aporta cap valor, i sobretot, que no crea una comunitat fidel de lectors.

Mira de concentrar-te en el teu sector de coneixement i de ser més monotemàtic. Has de centrar-te en contingut que t’aporti negoci.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s