Ja cultives “Evergreen Content”

Si t’interessa el màrketing de continguts, el SEO i les xarxes socials, segur que has sentit a parlar d’“Evergreen Content”. Possiblement t’han dit que seria bo fer “Evergreen Content” per a la teva web o per al teu blog. Però què és l’’“Evergreen Màrketing” i per què els articles “Evergreen” són bons pel SEO de la teva web o del teu blog? Mirarem d’explicar de forma senzilla com crear aquest tipus de continguts i què ens aporten.

Si parléssim de botànica, el concepte“Evergreen” -sempre verd- s’aplicaria a les plantes perennifoli, com molts dels arbres que trobem a les nostres muntanyes, per exemple: els pins i els avets. L’“Evergreen Content” és doncs, per analogia, un contingut perenne que sempre està en vigor i que, molts mesos després, pot semblar “fresc” i d’interès pels nostres lectors. L’“Evergreen Content” és un contingut que continuarà essent rellevant molt després de la seva publicació.

El contingut “Evergeen” no té data de caducitat, i és un contingut de llarg recorregut. Alguns exemples de continguts podrien ser:

 • Tutorials “How to”.
 • Fitxes tècniques i comparatius de productes.
 • Llistes i “Tips”.

En canvi, no són “Evergreen” els continguts de l’estil:

 • Dades i estadístiques.
 • Articles de tendències i modes.
 • Articles lligats a festes o dates assenyalades.

Atenció: no obligatòriament per escriure aquesta mena d’articles fareu contingut “Evergreen” o perennifoli, però sí us permetrà assolir articles que caducaran més difícilment.

També hi ha una sèrie de temàtiques, tant velles com la humanitat, que us poden ajudar a escriure contingut “Evergreen”:

 • L’Amor i els sentiments.
 • El menjar.
 • Les finances i com estalviar.
 • Ser pares.
 • Perdre pes.
 • Cuidar de les mascotes.

Ep! Però potser aquests temes no són rellevants pel teu tipus de negoci.

Si vens productes d’oficina, has de pensar en temes més encarats com endreçar la teva oficina, o organitzar la teva taula, o tipus de plantes que poden decorar millor el teu despatx. En tot cas, eviteu escriure per a experts. Assolireu més públic si eviteu el llenguatge tècnic, i si no us heu estès gaire. I si el teu article ha funcionat bé, no dubtis en fer diferents versions del tema i actualitzacions del mateix.

També pot passar que aquest tipus de continguts estiguin molt “suats” i desenvolupats en moltes altres webs o blogs. Aleshores, potser heu de donar altres punts de vista i opinions sobre el tema i no repetir el que ja s’ha dit.

Recordeu: l’“Evergreen Content” serveix per a millorar el SEO a llarg termini. I, per acabar de treballar bé el teu “Evergreen Content”, has de combinar-lo amb les paraules clau adequades dins del text, per millorar el teu posicionament o SEO i, també, combinar totes les tècniques per fer que el seu contingut sigui més “friendly” per buscar, trobar i compartir, a les xarxes socials.

Com moltes altres coses, l’“Evergreen Content” s’ha d’utilitzar amb la dosi adequada: ni massa ni massa poc, i s’ha de combinar amb temes d’actualitat perquè, no seria bo, tampoc, tenir una tardor amb només el color verd dels pins i dels avets; Com tot, s’han de tenir diferents colors en el paisatge per recrear les emocions de la realitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s