Per a què serveix un hashtag

La teoria diu que el hashtag és una paraula clau, precedida d’un # -coixinet- que s’utilitza molt en les xarxes socials i a Twitter en particular. Però realment per a què serveix el hashtag i com es fa servir correctament?

Primer de tot, ens pot facilitar la lectura de les informacions a les xarxes socials, posant en relleu el tema del tuit o de l’entrada a Facebook, i amb una ullada, permet al lector saber si l’interessa o no.

Situat al final del missatge pot donar un lectura diferent del missatge, en to d’humor o de crítica. Amb pocs caràcters permet donar-hi un altre significat.

El hashtag permet també fer monitorització d’informació, ja que, per exemple a Twitter, seleccionant un hashtag en la cerca podem seguir un fil d’informació sobre aquell tema en concret. Per exemple, sii escriviu #RugbyWorldCup podeu seguir tota l’actualitat de la copa del món de rugbi.

Amb el mateix principi també ens pot permetre fer el seguiment d’un esdeveniment que es retransmeti via twitter -LiveTweet- com quan es va el TEDx Andorra la Vella, que es podia seguir via #TEDxAnd. I no només seguir, també ens permet entrar dins de la conversa tal i com veiem molt sovint en emissions de televisió que posen a la disposició dels espectadors hashtags per interactuar en temps real.

Una faceta més desconeguda és l’ús del hashtag per iniciar una operació de comunicació. Per exemple realitzant un tuit amb el hashtag d’un ingredient podríem fer que un robot ens enviés una recepta amb aquest ingredient. Un exemple és la campanya engegada per @Danonfrance amb el #marecettedanon, en la que enviant un ingredient t’envien una recepta de cuina.

Finalment el hashtag pot servir per fer lobbying, reagrupant les opinions a favor o en contra d’un projecte o per una causa. A Andorra en aquests darrers mesos hem vist usos dels hashtags en aquests sentits com #Patapou o #AndorraHonestPeople.

El hashtag per ser efectiu ha de ser curt i hem de mirar quin us se n’està fent, per evitar d’entrar en fluxos d’informació ja existents. Molt sovint escoltem veus que diuen que està acabat, però el seu ús és obligatori a Instagram per mirar de tenir més ressó, i està molt estès a Twitter. Facebook també permet l’us dels hashtags i pot ser una bona manera de buscar informació, encara que la gran majoria d’usuaris de la xarxa no el facin servir.

Ja ets un #hashtagAddict ?

Un comentari

  1. Totalment d’acord. Molt ben explicat. Només hi afegiria un petit apunt que, si bé respòn més a una qüestió purament d’imatge, ajuda a identificar les paraules que componen el hashtag; tots aquells hashtags que estan formats per dos o més paraules caldria posar en majúscula la primera lletra de cada paraula. De fet, els exemples que heu posat vosaltres responen a aquesta pauta. #ComunicacioAndorra #BonesPractiques, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s