Live Streaming, nova eina de màrqueting de continguts

Aquests darrers anys han anat apareixent aplicacions per realitzar, de forma senzilla i econòmica, retransmissions de vídeo en live streaming d’esdeveniments com Ustream, Livestream o Youtube. Més recentment han aparegut noves aplicacions com Meerkat o Periscope que donen solucions de qualitat per difondre actes en viu directament a tots els seguidors d’un compte de Twitter.

Amb l’ús d’aquestes aplicacions no tan sols pots oferir contingut en temps real als teus seguidors, sinó també rebre retorn en temps real, amb comentaris i opinions. Són aplicacions que disposen d’eines per mesurar l’audiència i conèixer millor els teus seguidors.

El límit d’ús d’aquestes aplicacions depèn de la teva creativitat, però podríem proposar sessions de preguntes i respostes dels teus productes i serveis, conferències, certàmens esportius, promoció de productes -tipus “teletienda”-, ensenyar productes abans del seu llançament o una altra visió dels esdeveniments entre bastidors…

Grans companyies i organitzacions com el F.C. Barcelona, Google, Apple o Louis Vuitton ja les estan fent servir i les han integrat dins de la seva estratègia de continguts Social Media.

A Andorra, tot i no utilitzar les aplicacions mencionades, la federació de rugbi fa anys que utilitza el live streaming, amb força èxit i amb una bona audiència fora d’Andorra, per oferir els partits internacionals que es juguen al Estadi Nacional, i que no són retransmesos per cap televisió.

El live streaming està oferint solucions econòmiques per difondre continguts que no són prou rendibles per a les televisions convencionals. Els mitjans de comunicació audiovisuals hauran de canviar els models ràpidament ja que, amb mitjans limitats, aquestes plataformes permeten fer una televisió local de barri, sectorial, cultural i temàtica d’àmbit global.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s