Tot el que has de saber de les enquestes a Twitter

Fa unes setmanes, Twitter va introduir una nova funcionalitat en la seva xarxa de micro blogging: la possibilitat de proposar una enquesta en un tuit. Era una funcionalitat ja anunciada i molt esperada per la comunitat.

Creiem que pot ser una eina molt interessant per copsar l’opinió dels nostres seguidors sobre un producte, un servei o un tema específic. Però també hi ha un seguit de limitacions que hem de tenir en compte:

  1. Tot i que Twitter permet realitzar missatges de 140 caràcters, quan creem l’enquesta la pregunta que es formula està limitada a 126 caràcters.
  2. Només podem plantejar dues possibles respostes a l’enquesta, i aquestes estan limitades a un text de 20 caràcters cadascuna.
  3. No es pot adjuntar una imatge si fas una enquesta.
  4. La durada de la votació és de 24 hores.
  5. Les respostes a l’enquesta són anònimes.

Tot i aquestes limitacions, l’enquesta pot ser, de ben segur, útil per a les empreses, sobretot per generar interacció amb els seus seguidors; És una bona solució en termes d’engagement i per copsar les opinions sobre productes o serveis, sense la necessitat de generar hashtags contraris que podrien malmetre la nostra e-reputació.

Segur que si la funcionalitat és cada vegada més utilitzada, Twitter podrà introduir-hi noves opcions com l’anàlisi segmentat de les respostes per gustos, genere, països, etc… Això ens proporcionaria una informació de molta qualitat.

Tot i les limitacions actuals, poder realitzar una enquesta en un tuit és una molt bona cosa, i pot ser molt útil. I tu què en penses? Ja l’has fet servir? Tens previst utilitzar-la? Estem a la teva disposició per ajudar-te.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s