6 Consells per la Transformació Digital

La transformació digital és tendència en les empreses i les organitzacions. S’organitzen molts fòrums i debats al voltant del tema, on molt sovint ens parlen d’eines i de tecnologies per dur a terme aquesta transformació. Les grans empreses tenen més en compte aquesta necessitat, i miren de transformar-se maldestrament amb grans projectes de bigdata, blockchain, intel·ligència artificial o aplicacions mòbils. Però més enllà de les bones intencions, falta molta metodologia i enfocar la transformació digital des de l’organització de l’empresa.

Tal com explicàvem en l’article “La revolució digital” que vàrem publicar durant el 2014, la transformació digital és més un canvi de model de negoci, d’organització i de relacions dins de l’empresa i amb els seus clients o proveïdors, que un canvi tecnològic.

Algunes de les primeres decisions que s’han de prendre dins de l’empresa, per realitzar una bona transformació digital, haurien de ser:

  1. Admetre el dret a equivocar-nos. El sistema d’assaig/error és una bona metodologia. No tots els models s’apliquen per igual a totes les organitzacions ni a tots els models de negoci. Hem de trobar la nostra via.
  2. Prioritzar els col·laboradors interns de l’empresa que dominen el món digital, per mirar d’assolir la transformació. Dins dels equips estem segurs que hi ha persones molt vàlides per liderar aquest projecte.
  3. Modificar el sistema de selecció de personal, i contractar persones més flexibles per adaptar-se als canvis d’organització i tecnològics dins de les seves especialitats. Les empreses estan cada vegada sortint més de la seva zona de confort per viure en un canvi permanent.
  4. Fer una re-enginyeria de les formacions dins de l’empresa, i invertir-hi molt més. Aquests canvis només els podrem assolir preparant els nostres col·laboradors amb més i millor formació. O no tindrem l’estabilitat necessària del personal dins de l’organització.
  5. Donar visibilitat del full de ruta de la transformació a tota l’empresa. La transformació digital implica TOTS els nostres empleats.
  6. La direcció general de l’empresa s’ha d’implicar activament al costat de l’equip que lideri aquesta transformació, i donar exemple a tots els col·laboradors.

Si és fàcil determinar que hem d’encarar una transformació digital, els procediments per assolir aquest repte en l’organització s’han de dissenyar molt bé. Avui assumir la transformació digital, pot ser un avantatge competitiu. Demà serà una necessitat per sobreviure.  

Evolucionar o desaparèixer!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s