Nadales o e-Nadales?

S’acosten les festes de Nadal i de Cap d’any, i hem de decidir com desitgem als nostres, clients, proveïdors i col·laboradors unes bones festes i un meravellós any nou. Aquests darrers anys s’ha constatat un canvi d’hàbits amb el pas de les felicitacions de nadal en  paper a les felicitacions electròniques.

Aquestes felicitacions electròniques -animades o no- sobreviuen just el temps d’obertura del e-mail. Són felicitacions efímeres. Tot i això, es pot allargar la seva vida útil  compartint-les a la web, al blog i a les xarxes socials, sempre i quan s’eviti que sigui l’única entrada  fins  la felicitació de l’any nou. Si la compartim a les xarxes, hauríem de mirar de fer altres entrades abans de finals de gener.

Si volem tenir una mica d’èxit, hem d’enviar una felicitació original, triada en alguna web especialitzada, o elaborada pels nostres equips. Penseu que en disseny molt sovint s’ha de seguir la norma “less is more” (menys és més)  i si hi ha animacions o vídeos, tenir en compte que, cada dia, la gent dedica menys temps a veure continguts.

El paper, de ben segur, no permetia oferir tots els formats actuals, amb audio, vídeo, imatge i text, que permet la felicitació electrònica, però en canvi, si que permetia una major personalització. Les felicitacions electròniques han tret la màgia del missatge escrit i signat, preparat individualment per a cada destinatari. El recorregut d’aquestes nadales era molt més important també, ja que durant molts dies estaven exposades a la recepció de les empreses. Vivien i comunicaven fins passats Reis.

No hi ha una única “bona” manera de felicitar les festes. Creiem que les dues són bones, sempre que siguin originals. Totes dues tenen els seus avantatges i els seus contres. Heu de triar en funció de la vostra organització, dels costos, de la personalització que voleu donar-hi. Un enviament multi-canal, paper i electrònic pot ser un bon compromís, que permetrà personalitzar  amb missatges de desitjos més humans i sincers, per a les persones a qui teniu més consideració.

Així doncs, aquest nadal sereu de Nadales o d’e-Nadales?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s