I tu? Què hi poses a l’aparador?

Generalment els comerciants posen els millors i més atractius productes a l’aparador. T’imagines un aparador buit? O brut? O amb productes de la passada temporada? Doncs encara que sembli mentida, és el que fan moltes empreses quan abandonen les seves xarxes socials pensant que no els donen el resultat que esperaven.

Una gran part de les empreses i els seus directius encara creuen que Internet i les xarxes socials són canals per publicitar-se, amb mètodes de màrqueting tradicionals. Però no és així!

Cada dia veiem a Facebook, Twitter o LinkedIn, perfils d’empreses abandonats sense publicacions, perquè les publicitats tradicionals que han anat fent no han funcionat i les empreses s’han cansat de seguir invertint en les xarxes. El resultat finalment és que aquests perfils, ara donen mala imatge de les empreses que els van obrir. Tu confiaries en una empresa que no ha publicat res en mesos o anys al seu Blog, al seu Facebook o a Twitter? O penses que ja no estan actius perquè potser han tancat?

Els perfils socials, els blogs, les webs de les empreses són els seus aparadors i les seves portades d’entrada en el món online. Són el primer que els usuaris d’Internet van a buscar perquè són, cada dia més, consumidors informats, que volen estar informats. Quan entren en una botiga tradicional o online, quan ens contacten pels nostres canals de comunicació o per les xarxes, disposen de molta informació que ja han anat a buscar i volen respostes immediates a les preguntes que es fan.

Les xarxes socials han de ser canals privilegiats per informar i implicar els nostres clients i, com hem dit moltes vegades, no han de ser únicament panells estàtics de publicitat en el món de les autopistes de la informació. Han d’alimentar-se en continu de continguts interessants pels nostres seguidors i no limitar-se a repetir-hi publicitats unidimensionals, com en un mitjà tradicional de premsa, ràdio o televisió. Per això, cal definir una estratègia de comunicació, amb un perfil que es correspongui als valors i a l’esperit que es vol transmetre i que pot apel·lar al màxim als seguidors actuals i als possibles futurs seguidors, persones que s’identifiquin i els interessi el que es publica.

Al cap i a la fi, en les xarxes socials no importa tant el nombre de fans o seguidors, com el de les persones que interactuen amb el canal, que fa likes a les publicacions, que les comparteix i les recomana -per bé o per mal- als seus amics, o deixa comentaris o escriu per demanar informació. És clar que, lògicament, com més seguidors tenim, més possibilitats d’interaccions podem tenir, però cal  que siguin sempre seguidors de qualitat, implicats i pels quals la seva interacció es pugui convertir en una acció o benefici comercial directe. No serveix de res, dins d’aquesta lògica, voler tenir un paquet de perfils comprats per xalar de tenir molts seguidors que mai aportaran res de positiu a la caixa de l’empresa.

Arribats aquí, vols que t’ajudem a definir la teva estratègia online?

Si t’ha agradat algun dels nostres continguts del nostre blog, no dubtis en compartir-lo amb els teus amics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s