Una tendència a l’alça el “Bleisure”

Bleissure

Bleisure és la contracció de dos conceptes:  Business i Leisure, i representa aquesta nova forma de viatjar o de fer vacances que combina els negocis i el lleure. Cada dia més, aquesta nova fórmula guanya adeptes per convicció o per obligació. Alguns partidaris d’aquest sistema parlaran de les bondats de no trobar una tona de feina endarrerida quan es torna al despatx, o de resoldre problemes ràpidament i evitar que es transformin en crisis. I els detractors ens explicaran que no és bo per la salut i que convé fer una desconnexió digital per les vacances. Però desconnectem realment amb el GPS del cotxe, el mòbil, la tablet dels nens, l’smartTV o altres dispositius?

El Bleisure obliga a les destinacions dels viatgers i les infraestructures turístiques a adequar-se a les necessitats d’aquesta mena de clients.  L’usuari,  generalment té un alt poder adquisitiu, segons el cas pot allargar l’estada després de les reunions de treball per fer uns dies de vacances, o potser passa uns dies de vacances amb la seva família i necessita poder estar en “permanència” en contacte amb l’oficina.

Evidentment el client de Bleisure vol un preu de comunicacions raonable pel 3G o gratuït per la WiFi, i facilitat de connexió pels seus diferents dispositius.

Segons una enquesta que va realitzar Ipsos per a la cadena hotelera Pullman a gairebé 2.200 viatgers internacionals, els dispositius mòbils de les empreses són cada dia més estratègics. Algunes xifres significatives:

  • Més del 43% dels viatgers porten el seu dispositiu mòbil de feina durant les vacances o en els viatges de feina.
  • Els més connectats són els xinesos i els brasilers amb un 79% i 71% respectivament.
  • Els que menys els francesos i els alemanys.
  • Un 43% treballa online abans de desplaçar-se en al lloc físic on ha d’anar a fer feina.
  • El 72% dels americans que viatgen per feina allarguen el seu viatge per plaer.

El Bleisure és doncs una gran oportunitat de negoci per a les destinacions que combinin correctament la fórmula per compatibilitzar el treball i les vacances.

Les xarxes socials han de ser un element que ajudi als actors del turisme, a promocionar-se i a comunicar amb aquests tipus de viatgers. Una enquesta encarregada per Expedia mostra que els joves de 18 a 30 anys agafen més dies de vacances en els seus viatges de feina (4,2 dies de mitjana) que els de 31 a 45 anys  (2,9 dies) o que els de 46 a 65 anys (3,2 dies). I el 54% dels enquestats d’aquesta franja d’edat més jove viatja per feina enfront del 36% i del 16% per les altres franges.

Aquesta tendència ve acompanyada també de més comentaris en les xarxes socials i en llocs com Tripadvisor. La nova generació està canviant la seva manera de viatjar i de relacionar-se amb els actors del turisme, i aquests s’hauran d’adaptar ràpidament per captar tota aquesta clientela en plena expansió, si no volen perdre una bona oportunitat de mercat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s