Personal Branding la tendència del 2014?

Branding al niu

Branding al niuEvocat l’any 1981 pel Al Ries i el Jack Trout en el seu llibre The Battle for your Mind , i sobretot conceptualitzat l’any 1997 per Tom Peters en el seu article Brand called You per FastCompany quan Internet comença a “explotar”, el personal branding consisteix en la promoció de la nostra imatge personal conceptualitzada com a marca. Així doncs, amb les tècniques pròpies del màrqueting, podem promoure les nostres diferents facetes, posar en valor els nostres punts forts, els nostres valors i les nostres habilitats, i totes les coses que professionalment ens puguin ser útils, amb un únic objectiu: Ser més visibles en l’àmbit empresarial i professional.

El personal branding esdevé cada dia més necessari perquè el mercat laboral és una selva implacable i pels empleats, managers i directius és necessari posicionar-se amb més força i presència. La competència cada vegada és més acèrrima i amb la presència de la xarxa en tots els àmbits, l’enginy i l’estratègia de cadascú per fer-se vivible, i ocupar l’espai digital, han esdevingut més complexes. I al mateix temps, cada vegada deixen menys espai als neòfits per poder ser-hi presents.

És important doncs, dominar les tàctiques de personal branding en el món 2.0. En Felip Gallardo ens en parlava a “La teva identitat 2.0 et donarà credibilitat” fa unes setmanes, però hi ha més consells bàsics -sovint de sentit comú- a tenir en compte:

1. Prudència

No és un secret per a ningú que el reflex del vostre interlocutor en el món dels negocis, tant si busqueu feina, com si oferiu productes o serveis, o simplement si coneixeu a una altra persona, és de buscar a Google a veure quina activitat té a Internet. També tafanejarà en les xarxes socials Facebook, Twitter, Google+ o Instagram, per fer-se una idea de qui sou, què dieu i com us comporteu. És possible doncs que el que trobi no es correspongui a la vostra faceta professional ni al vostre treball. La separació entre la vida personal i professional és cada cop més difusa, i s’ha de vigilar molt la informació que es comparteix, la que comparteixen de vosaltres i posar en adequació els paràmetres de seguretat i confidencialitat necessaris per limitar els riscos de ser enxampat en coses que un no voldria difondre públicament.

2. Orienteu la producció de contingut cap a la vostra activitat professional

Les persones que busquin informació de vosaltres s’interessaran pel contingut que produïu en el món online, sigui en fòrums de discussió, en comentaris en mitjans de comunicació o articles en blogs entre altres. No cal fer-ho de manera formal i literària, però sí que s’ha de poder mostrar un esperit obert, pertinent i suscitar interès. La seriositat i l’esperit crític són visibles mitjançant la vostra activitat en la xarxa. No us deixeu dominar, sigueu el vostre propi patró.

3.Utilitzeu a favor vostre les xarxes socials

Com destacarLes xarxes socials són eines indispensables com aparadors de la vostra marca, però també us permeten de fer networking, contactar gent, establir relacions i construir una xarxa professional sòlida. Més que un pur i simple CV online, les xarxes socials i especialment LinkedIn a nivell professional, han de mostrar el vostre dinamisme i exhalar la vostra aura professional. S’ha d’actualitzar de forma regular el perfil, compartir el contingut que trobeu interessant i que NO TOTHOM ha compartit abans, crear i compartir contingut propi. Penseu que res no és anecdòtic o superflu, quan cada vegada més, estem en competència permanent i desenfrenada. Tot compta a l’hora que algú es fixi en el vostre perfil. Heu de dominar sí o sí aquestes eines.

4. El personal branding també és diversificació

Sembla contradictori amb l’estratègia de base implícita del personal branding, però aquesta no ha de ser una tàctica monotemàtica que només posi en valor el vostre principal avantatge. Com a tota persona no sou mono-definició i heu de poder mostrar habilitats, coneixements i competències en altres àmbits i introduir una mica de naturalitat en el vostre perfil. Són els valors afegits que permetran augmentar la credibilitat del mateix, i fer-lo segurament sobre sortir de tots els altres perfils disponibles en la xarxa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s