La teva identitat 2.0 et donarà credibilitat

Corbata LinkedinEn Felip Gallardo, en un món globalitzat i d’eines de comunicació 2.0, ens explica la seva experiència a Linkedin.

La reputació digital és alguna cosa més que obrir un compte a Facebook, Twitter o LinkedIn. Per molt que Facebook tingui més de 1.000 milions de persones inscrites, aquesta xarxa està més orientada cap a l’oci i s’hi comparteixen activitats més personals que professionals entre amics i coneguts. És per això que, si s’hi vol ser present en les xarxes socials de forma professional, cal obrir un perfil a LinkedIn.

Sóc membre d’aquesta xarxa des de l’any 2006, i en aquests anys he vist moltes persones d’Andorra que no s’ho prenien seriosament. Molts encara no han vist la importància de tenir una biografia acurada, en anglès o potser en 2 o 3 idiomes amb una foto de perfil seriosa. Quan el perfil és complert i ben estructurat, les oportunitats de negoci augmenten, la vostra visibilitat creix i, el més important de tot, la vostra credibilitat es consolida. Avui LinkedIn és més que un currículum online per buscar feina, també permet fer aparèixer noves oportunitats de negoci o estar a l’aguait de les que apareixen en el món 1.0. Voldria compartir, a tall d’exemple, un cas que vaig viure fa un temps.

Fa uns mesos volia llogar un despatx per la meva empresa a Nova York. Vaig trobar el lloc perfecte, però no sabia si el propietari me’l voldria llogar.  Ell no em coneixia de res, jo era  tan sols un estranger d’un petit país que no sabia ni ubicar en el mapa i que a més,  tenia una empresa que operava de forma global en tot el món.  Em va dir, “El trucaré per la tarda perquè vull demanar informes seus”. La mateixa tarda em va trucar i vàrem signar el contracte de lloguer. Una vegada firmat, li vaig demanar qui li havia proveït els meus informes i si eren bons. Em va contestar que havia estat mirant el meu perfil LinkedIn i que havia fet una recerca a Google sobre mi, havia verificat i comprovat que tot el que li havia dit. La meva reputació digital m’havia donat credibilitat.

Twitter, Facebook, Linkedin són eines que ens ajuden a donar-nos a conèixer en un món de negocis globals. Hem de tenir cura de la informació que compartim i la que comparteixen de nosaltres les altres persones. Si ens fa por cometre errors, podem consultar professionals del SocialMedia que ens poden assessorar i aconsellar en les millors pràctiques. I si em permeteu un suggeriment, la foto del perfil LinkedIn queda molt millor amb un somriure.

2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s