Qui paga descansa, qui cobra…més

Google Wallet send money emailEls serveis de pagament evolucionen -cada dia més- amb les tecnologies. Nous serveis apareixen a través d’internet, els mòbils i ara també mitjançant el correu electrònic. Google en la seva conferència anual va presentar la integració de la seva plataforma de pagament Google Wallet amb el correu electrònic Gmail.  Aquesta integració permet adjuntar diners a un correu electrònic, en 2 clics, com si adjuntessim un arxiu, un vídeo o una foto.

Google Wallet és una plataforma gratuïta que emmagatzema la teva informació de pagament, el teu historial de transaccions, les teves ofertes i altres dades al Cloud,  el que permet que disposis sempre d’un moneder a l’abast per a les teves compres online o en una botiga física. Aquest servei actualment només està disponible als Estats Units, però segur que s’estendrà molt aviat. Aquests serveis són -de moment- gratuïts entre comptes bancaris però, estan sotmesos a comissions si s’efectuen càrrecs entre targetes de crèdit o dèbit.

Paypal ja disposa d’un servei similar per transferir diners a amics o familiars i una passarel·la de cobrament per a empreses, mitjançant correu electrònic.  A més de diferents solucions de pagament online per a les empreses, tant en entorns tradicionals com mòbils.

Amb un creixement a l’alça en les operacions de comerç electrònic, cada dia apareixen més passarel·les de pagament àgils i segures, per ajudar a les companyies a resoldre els seus problemes de cobrament en el món 2.0. Aquestes solucions també són vàlides per a les botigues, els mercats i la venda ambulant, per facilitar les vendes oferint qualsevol  forma de pagament, a través de targeta de crèdit, mòbil o moneder electrònic. Un bon exemple és Square, que permet disposar d’una solució de pagament pel mòbil per a targetes de crèdit i com a terminal punt de venda (TPV) a l’iPad. Ideat pel creador de Twitter, Jack Dorsey, Square permet realitzar la comanda fins i tot abans d’arribar al punt de venda.

En el món global, aquestes solucions de cobrament són cada dia més importants i seran estratègiques en el futur pel comerç i per la competitivitat de les empreses. És indispensable que els negocis comencin a definir un full de ruta per integrar aquestes solucions en el comerç tradicional, online i en mobilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s