Foursquare introdueix puntuacions

Venue FoursquareIntentant ser cada cop més un motor de recerca de proximitat, Foursquare, la xarxa social de geolocalitzacio va anunciar, la setmana passada, el seu nou sistema de puntuació per als establiments identificats a la xarxa.

Amb el llançament de la nova actualització de la seva app, Foursquare introdueix un nou sistema de puntuació per als establiments on fins ara, sols podies fer-hi un check-in i deixar-hi comentaris o recomanacions.

Pot semblar una notícia anecdòtica ja que existeixen altres xarxes socials que ofereixen aquest tipus de puntuacions com Zagat, Yelp o TripAdvisor. Peró per desmarcar-se dels seus competidors, Foursquare, s’ha apressat a explicar en que és diferència aquest nou sistema d’altres tipus de puntuació que es troben a la xarxa. En comptes d’utilitzar la clàssica puntuació amb estrelles que atorguen els usuaris de la xarxa, foursquare utilitza uns algoritmes que es basen en l’activitat dels més de 3 mil milions de check-in’s, realitzats pels més de 25 milions d’usuaris de la seva xarxa. La puntuació no només es basa en les impressions que han deixat els usuaris, també té en compte la lleialtat dels clients, la quantitat de check-in’s, els m’agrada o no m’agrada, la popularitat del lloc en la comunitat local i d’altres criteris.

És un sistema particularment eficaç per lluitar contra les valoracions fraudulentes que podem veure en altres xarxes (i que ja hem comentat en altres articles), ja sigui per part del client malintencionat, ja sigui per part de l’establiment o dels seus competidors al resultar molt més difícil i complicat introduir puntacions falses.

Aquesta nova funcionalitat pot ser molt important si tenim en compte que Foursquare és el referent en les xarxes de geolocalització o geoposicionament, tot i només disposar de 25 milions d’usuaris actius. Moltes altres xarxes socials, i aplicacions mòbils l’utilitzen com a base de dades de referència per lliurar serveis de SO.LO.MO.

A més, en aquests últims mesos hem pogut veure la transformació progressiva de Foursquare com a xarxa de check-in’s socials, a convertir-se en un potent motor de recerca on podem trobar informacions com horaris d’obertura, recomanacions, preus, etc.

Cada cop és més important pels comerços, restaurants, i tot tipus d’establiments oberts al public, tenir present en la seva estratègia onLine i de socialmedia aquesta xarxa, sigui per intentar donar-se a conèixer a un futur client que passi  prop del seu establiment, i com per mirar de fidelitzar els seus clients.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s