Sandy un huracà a la xarxa

Sandy New York - fake photo -Si fa 30 anys, en el trist episodi dels aiguats, una de les claus per difondre les informacions i sol·licitar ajuda va ser la ràdio i molt especialment els radioaficionats andorrans que van poder contactar amb França i Espanya,  aquesta nit s’ha viscut a Nova York una demostració que les xarxes socials i especialment Twitter poden ser clau i eines molt valuoses per a la gestió de crisis.

La seva senzillesa i facilitat d’ús en els mòbils, ha permès a Twitter ser utilitzat, per molts novaiorquesos per seguir el desenvolupament dels esdeveniments i mantenir-se informat, tot i els talls de llum. També els ha donat la possibilitat d’anar informant de l’evolució de la situació en el seu barri o en el seu edifici.   

Twitter també ha permès a les autoritats de poder informar de la situació, i difondre alertes per evacuacions d’edificis.

Comptes Twitter oficials NY

També a permès als departaments de bombers i de policia de la ciutat de repartir les tasques a les seves unitats, al tenir el numero d’urgències 911 col·lapsat amb desenes de milers de trucades. Ha estat en aquells moments una eina molt útil per coordinar i gestionar els equips en el terreny.

Dispatch 911

911 overloaded

L’informació finalment ha transcendit l’àmbit local al global, i s’ha pogut seguir l’evolució de la situació a través de diferents comptes de periodistes -en català com el d’Antoni Bassas (@antonibassas), i altres de ciutadans més o menys coneguts-.

Tweet Antoni Basses - Battery Park inundat -

Tweet Antoni Bassas - Tall llum -
Twitter ha ajudat per la seva gran capacitat d’absorbir grans volums d’informació en poc temps, com havia quedat demostrat en altres ocasions menys dramàtiques, com durant els jocs olímpics de Londres. Amb les emergències provocades per la “Frankenstorm” Sandy ha demostrat que pot ser una gran eina de gestió d’emergències. En Jack Dorsey (@jack), amb els seus socis poden estar orgullosos d’aquesta xarxa social que ha demostrat que les seves habilitats no es limiten a activitats lúdiques, publicitàries o de conversa entre tuitaires.

Tweet Jack Dorsey

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s