Rècords a la xarxa del Salt del Felix

Felix BAUMGARTNER  - Red Bull StratosDiumenge el salt estratosfèric de Felix Baumgartner, a més de batre el rècord mundial d’alçada amb globus, del salt més alt efectuat per un home, i de superar la velocitat del so en caiguda lliure, també va batre records en el món internet i de les xarxes socials.

Els patrocinadors havien construït una molt bona estratègia online, que pivotava al voltant d’un element principal: la web del projecte. Hi podíem trobar un blog, un canal Google+, el canal facebook, el canal Twitter i un canal de vídeos al youtube, que va permetre difondre en directe tot l’esdeveniment. Milions d’internautes van poder seguir-lo a través dels seus ordenadors, tablets i webTv.

La pàgina web (www.redbullstratos.com) estava connectada i integrada amb el blog i les xarxes socials, amb un contingut que podia ser compartit en els diferents canals socials. Un contingut atractiu amb vídeos, fotos, gràfics interactius, merchandising, estadístiques de tota mena que feien viure i participar de la preparació del salt i de l’experiència en directe.

El seguiment a Youtube va ser espectacular, amb més de 8 milions d’internautes connectats simultaniament per veure el gran moment del salt d’en Felix des de més de 39.000 metres. Fins ara les audiències més grans obtingudes a Youtube per un esdeveniment en directe havien estat d’uns 500.000 espectadors durant els passats joc olímpics. No oblidem que aquest esdeveniment també era retransmès en directe per unes 40 cadenes de televisió per a 50 països, i que va ser difós per més de 130 streamings live en la xarxa.

Al canal Facebook de Red Bull també és van viure rècords. Després de l’aterratge van publicar una foto de Baumgartner agenollat al costat del seu paracaigudes, que va rebre en menys de 40 minuts uns 10.000 comentaris, més de 210.000 likes i que va ser compartida unes 30.000 vegades. Menys de 24h després, aquesta imatge ha estat comentada més de 14.000 vegades, ha rebut quasi 500.000 m’agrada i s’ha compartit més de 66.000 vegades. S’han de sumar als 20.000 comentaris, 500.000 m’agrada i 50.000 comparticions que ha tingut la mateixa imatge en el canal especific Red Bull Stratos.

A nivell de Twitter, durant el salt, les etiquetes #livejump #Stratos #FelixBaumgartner i #RedBullStratos van ser trending tòpic mundial passant per davant de personatges tant populars a la xarxa com Justin Biever, i alguns partits de la NFL que s’estaven jugant.

Més enllà de la proesa de l’equip del projecte RedBullStratos i de Felix Baumgartner, aquesta aventura ha estat un enorme projecte col·laboratiu de diferents empreses i persones, difós amb extraordinari èxit per les xarxes socials amb la col·laboració dels internautes i obtenint un ressò mundial traspassant l’àmbit online.

Hem assistit doncs potser al primer esdeveniment global 2.0 que marcarà el que serà el futur de la comunicació i de la xarxa, i del qual hem de saber extraure unes quantes claus del seu èxit en la difusió per aplicar en les nostres estratègies:

  • Pensament original: No sempre l’estratègia més òbvia és la més efectiva, s’ha de saber anar més enllà de la simple propaganda de marca.
  • Integració social: si volem que el nostre contingut tingui ressò s’ha compartir el més fàcilment i naturalment possible
  • Implicació de la comunitat: No s’ha d’esperar que la gent comparteixi el contingut perquè si, s’ha d’estar implicat i actiu en la dinamització de la comunitat que et segueix
  • Contingut! El contingut és la clau de tot plegat. S’ha de donar als seguidors continguts, atractius, originals, interessants, que valgui la pena compartir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s