Dia mundial del Blog

La paraula Blog és un mix de Web i Log, és a dir un carnet d’informacions, d’opinions, de reflexions o de viatge on-Line a l’estil dels antics quaderns de bitàcola dels vaixells. El 31 d’Agost se celebra el dia mundial del blog o en català el bloc. Per a molts és un fenomen de societat, per d’altres un efecte de moda.

Fem un petit Blog?

Existeixen des del 1993, Quan Tim Berners-Lee va crear el primer website de la Història. Ell va ser el primer blogger sense saber-ho. A principis dels 2000, amb l’aparició de l’internet 2.0 i el salt tecnològic important que va comportar l’aparició de les plataformes de Content Management Software (CMS) com WordPress, Drupal, Joomla i de serveis on-Line, moltes persones i empreses van poder crear els seus propis blogs de manera molt més senzilla que fins aleshores. 

Els blogs eren i són nous mitjans de comunicació, es creen de manera molt fàcil. En la blogosfera es pot trobar de tot, des de SMFriendly.com on parlem de Social Media, a queixes, opinions polítiques, relats, poesies, diaris íntims, àlbums de fotos, vides privades…

Amb l’aparició de les xarxes socials, els blogs van caure una mica en l’oblit i molts d’ells van aturar-se o desaparèixer en favor del micro-blogging que representen les xarxes. Però amb el temps, el blog continua tenint un rol important a la xarxa. És un contenidor d’informació intemporal, ajuda en el SEO de les webs pel seu posicionament, pot ser una referència per la compartició d’informacions a les xarxes.

Blog bless the World

Celebritats i polítics obren cada dia nous blogs perquè són una forma de comunicació, una eina de marketing que permet arribar a la gent de forma directa. Per exemple, Paulo Coelho disposa d’un blog, a fi de poder comunicar directament amb els seus lectors. 

En els conflictes bèl·lics moltes de les informacions estan en blogs de desconeguts que descriuen el seu dia a dia en les formes d’un enviat especial a la zona.

En el món, existeixen uns 34 milions de blogs, el 60% dels quals estan sota el CMS WordPress. S’estima que cada mes es publiquen 91,8 milions d’articles en aquests blogs.

Ara, com tot mitjà de comunicació global, l’idioma emprat per publicar influeix en l’èxit del mitjà. El català malauradament té un nombre de lectors limitat comparat a idiomes com l’anglès o el castellà.

Com deia Andy Warhol “In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes” i un blog t’hi pot ajudar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s