Serà 2021 l’any del Social Reset?

Social Media Reset

Després d’un any 2020 fora de la normalitat, 2021 hauria de ser el testimoni d’una nova manera de gestionar les nostres relacions i d’utilitzar les nostres xarxes socials. Us proposem 5 tendències que suposaran un “reset” en les webs socials del 2021.

“We Are Social” ha publicat el seu informe anual sobre les tendències socials:  Think Forward 2021. Aquest està centrat en la noció de reinicialització social o “social reset”. Les xarxes socials han tingut un paper important durant aquest caòtic 2020 de confinaments, aïllament físic i teletreball…  I ara estem tots repensant el rol d’aquestes plataformes de comunicació en les nostres vides.

Aquest reset que s’albira representarà oportunitats per a les marques, les empreses i els creadors de continguts, si tenen la sensibilitat d’escoltar a les persones.

1. UNA VIDA SENZILLA

Després d’un any molt angoixant per la pandèmia, les urgències climàtiques, els drets civils, el populisme i les fake news, moltes persones re-avaluen les seves prioritats en la vida, amb el desig de tornar a plaers més bàsics i senzills. 

Els comportaments en el web social canvien. Les persones volen més comunitats d’ajuda a activitats d’oci com, per exemple, la horticultura, la jardineria o el bricolatge. En aquest context, es valoren cada dia en major mesura les activitats més tradicionals. 

Hi ha molta implicació amb la comunitat local i pròxima, amb més seguiment i interès en causes nobles com les dels animals. S’ha constatat un augment d’influencers que proponen un estil de vida senzill, lluny de luxes innecessaris i de la sofisticació. 

El 2021 serà l’any en el que utilitzarem les xarxes socials per a tornar a connectar amb els valors fonamentals.

2. UN NOU ACTIVISME

Amb el confinament, el militantisme de sofà s’ha transformat. Moltes comunitats mundials han realitzat el poder que tenien per aportar canvis tangibles en la vida de les persones. Moltes veus  en les xarxes socials volen tenir un impacte en el dia a dia per a educar, sensibilitzar i mobilitzar.

Tots hem pogut veure la mobilització a les xarxes en contra de Donald Trump, o a favor del moviment “Black Lives Matter”. Les campanyes de joves per a boicotejar certes formes de fer o algunes campanyes polítiques s’han visualitzat amb la mobilització de grans comunitats. 

Les xarxes, en molts casos, han catalitzat els moviments socials que han passat del online al offline.

Al 2021, les empreses i les marques hauran de ser socialment actives, a més de responsables.

3. INFLUENCERS RESPONSABLES

Cada dia més, els usuaris de xarxes socials són molt curosos en elegir els continguts i les persones que segueixen. Busquen valors més tangibles, i molt sovint s’interessen per a personalitats públiques que utilitzen els altaveus de les xarxes de forma responsable.

A Singapur ha nascut una plataforma online per avaluar als influencers. Els internautes busquen influencers seriosos que permetin entendre problemàtiques complexes, com per exemple Nathan Tankus que segons Bloomberg és un expert que s’ha d’escoltar per a comprendre l’estat de l’economia.

2021 serà un any d’influencers compromesos i d’experts reconeguts per un lliure accés al coneixement.

4. NOVES MANERES D’INTERACTUAR AMB LES XARXES SOCIALS

Els internautes han reorientat la seva forma d’interactuar amb les xarxes socials per a obtenir nous continguts, i han ampliat el seu ús dins del dia a dia. 

Jocs com Fortnite i Animal Crossing s’han transformat en plataformes socials, amb modes d’intercanvi en el joc sense necessitat de participar en el joc en si (com anticipava ja la novel·la Ready Player One). S’han creat esdeveniments online programats i s’han generat espectacles a l’àmbit planetari.

A Instagram les imatges amb molt de text han aparescut, el que facilita un consum de continguts més extens. Facebook ha eliminat la regla del 20% que penalitzava les publicitats amb més de 20% de text dins d’una imatge.

Al 2021 les marques i les empreses hauran d’adaptar-se a aquesta nova interacció amb intel·ligència i sensibilitat a fi d’obtenir un engagement efficient.

5. UNA CREATIVITAT EN OPEN-SOURCE

Les grans xarxes socials són cada dia més espais que permeten de co-crear continguts entre els usuaris, més enllà d’espais push per a rebre missatges publicitaris. 

La creativitat no té límit i més enllà dels memes, veiem aparèixer iniciatives de co-creació en el món de la música, en nous dissenys de productes o campanyes de màrqueting.

Al 2021,  tot internauta que s’interessa per una empresa o una marca, podrà inspirar el seu futur contingut.

Per a continuar tenint una comunicació eficaç amb els nostres seguidors, el 2021 haurem de reorientar els nostres continguts. Durant molts mesos seguirem amb les restriccions imposades per la pandèmia, les haurem d’aprofitar per a tenir llibertat total a fi de crear continguts innovadors que impliquin als seguidors de les nostres marques. Des de Digui us podem ajudar a co-crear contingut innovador i a mantenir-vos capdavanters amb els canvis que s’albiren a l’horitzó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s